Incepe ziua cu un mic dejun sanatos

/ / Modificat: 2013-06-13
Incepe ziua cu un mic dejun sanatos

Incepe ziua cu un mic dejun sanatos

 
De subliniat ca masa cea mai neglijata a zilei este, fara indoiala, micul dejun. De fapt, este impropriu sa-l numim astfel, pentru ca, el ar trebui sa fie cel mai important.

Si inca ceva: consumul energetic, caloriile pe care le "arzi", trebuie sa fie esalonate de la inceputul zilei si pana seara. De exemplu, daca pornesti intr-o calatorie cu masina de la Montréal la New York, ii vei face plinul la plecare si nu cand ajungi la destinatie, caci altfel vei avea probleme.

La fel se intampla si cu organismul tau: daca micul dejun e bogat, nu te vei ingrasa si vei fi toata ziua in forma. Sa nu iti fie deloc teama sa procezi asa.

Masa de dimineata trebuie sa fie copioasa, cea de la pranz moderata, iar cea de seara foarte usoara.

Din nefericire, poate si tu procedezi exact invers. Daca dupa masa de seara dormi, folosesti foarte putina energie. In acest fel, te veti ingrasa continuu.

Multi oameni slabesc mancand dimineata ce mananca seara, pentru ca, in timpul zilei, ei elimina usor ce au consumat, pe cand o cina imbelsugata ar insemna kilograme in plus.

Daca nu mananci dimineata sau mananci foarte putin, nu iti cerem sa iti schimbi brusc obiceiul. Dar, pe zi ce trece, micul dejun sa devina mai consistent, iar acest lucru sa devina un obicei.

Au trecut zece, cincisprezece sau chiar douazeci de ani de cand ai renuntat la micul dejun? Trebuie sa incepi sa iti reiei acest obicei.
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mic dejun Alimente mic dejun Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre