Dieta fast food

/ / Modificat: 2013-07-08
Dieta fast food

Ce este?

Daca iti place mancarea de fast food si vrei o dieta simpla, dieta fast food ar putea fi solutia pentru tine.

Poate suna fals dar, autorul dietei, cardiologul Stephen Sinatra, crede ca poti slabi usor cu acest plan daca alegi alimentele din meniuri cu grija si faci exercitii in mod regulat.


In principiu, dieta fast food este un ghid de sase saptamani care te invata cum sa faci alegerile cele mai sanatoase din oricare restaurant de tip fast food, pentru micul dejun, pranz, cina si gustari. Cartea mai include si sfaturi despre cum sa alegi mancare sanatoasa din supermarketuri cu standuri de fast food, restaurante normale, aeroporturi si chioscuri.

Targetul acestei diete sunt mamele foarte ocupate, cei care prefera mancarea rapida sau nu au timp de altceva.

Normal ca Sinatra si-ar dori ca pacientii lui, si ceilalti 80 de milioane de oameni care mananca la fast food, sa urmeze o dieta sanatoasa cu fructe, legume, lactate slabe si carne slaba. El si-a dat seama insa ca acest lucru este foarte greu de realizat in cazul multor oameni.

Sinatra este de parere ca "Oamenilor le place fast-food-ul pentru ca mancarea are gust bun si este ieftina, si nu conteaza ce le vor spune specialistii, ei vor continua sa manance acolo. Asa ca de ce sa nu-i ajutam macar sa faca alegeri mai sanatoase? Este primul pas spre o dieta mai sanatoasa si o pierdere in greutate cu relativ putin efort depus."

Ce poti sa mananci

Cei care tin dieta se pot bucura de sandvisuri cu piept de pui la gratar, chili, cartofi copti, inghetata cu fructe si chiar mini-burgeri. Ceea ce nu vor putea savura sunt cartofii prajiti (si in general alimente prajite) sau sucurile indulcite.

Dar s-ar putea sa nu le duci dorul. Sinatra ofera si alternative sanatoase pentru aceste alimente.

De exemplu, daca alegi dressing vinaigrette (ulei si otet) la salata, in loc de sos de branza, poti iesi mai "ieftin" cu 130 de calorii. Daca vei comanda o apa minerala cu lamaie vei mai salva inca 310 calorii. Daca renunti si la maioneza sau alte sosuri, mai "economisesti" 170 de calorii per sandvis.

Dieta fast food mai include si cateva retete usoare, ce pot fi preparate in mai putin de 15 minute, pentru mese sanatoase si rapide.

Cum functioneaza

Planul este simplu: trebuie sa mananci numai alimentele recomandate, care in total sa aiba cam 1,500 de calorii maximum pe zi, si sa mergi pe jos 1,5 kilometri pe zi.

Cu ajutorul acestei diete vei manca cu aproximativ 250 de calorii mai putin, vei merge 1,5 kilometri pe zi si poti slabi cu pana la un kilogram pe saptamana.

Daca tii regimul timp de un an, poti slabi chiar si 25 de kilograme, fara prea mult efort si fara sa te infometezi.

Ce spun expertii

"Nu e bine sa le spui celor care sunt la dieta ca nu au voie sa manance mancare de la fast-food, pentru ca daca esti foarte selectiv si atent cu portiile, multe dintre mancarurile de la fast food se pot integra intr-un regim de slabit", potrivit doctorului Leslie Bonci.

Ea este de acord cu dieta fast food deoarece este un regim realist, pentru oamenii foarte grabiti si care incurajeaza si efortul fizic.

Totusi, ea recunoaste ca titlul dietei poate fi inselator si ca unii oameni vor considera ca pot manca in continuare mancarea de fast-food fara sa isi faca probleme.

Specialistii recomanda sa folositi aceasta dieta ca un prim pas spre un regim sanatos care va include, in final si legume, fructe, cereale integrale si fibre si cateva mese calde preparate acasa.

Dieta va reduce in final riscul de boli cardiovasculare, diabetul de tip II, anumite forme de cancer si alte boli cronice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre