Dieta pe baza de alimente crude (raw vegan)

/ / Modificat: 2017-06-22
Dieta pe baza de alimente crude (raw vegan)

Dieta cu alimente crude sau "raw vegan" este unul dintre cele mai indragite regimuri de slabit ale vedetelor, datorita efectelor benefice asupra sanatatii si scaderii rapide in greutate!

Bazata pe excluderea carnii, lactatelor si branzeturilor din meniu si pe gatirea fara foc a alimentelor, dieta cu alimente crude este o cura moderna de slabit, care te ajuta sa iti remodelezi silueta, fara a plati pretul sanatatii, ca in cazul altor "diete-minune"!  

Principii de baza ale dietei cu alimente cruda

Dieta cu alimente crude are cateva principii de baza in respectarea ei, pe care orice potential adept al acesteia trebuie sa le stie de bun inceput. In dieta "raw vegan", nu se consuma:

- alimente gatite termic;
- carne;
- lactate;
- branzeturi si alte produse de origine animaliera.

Dieta se bazeaza pe consumul exclusiv al unor alimente crude, fara provenienta animaliera. Intr-o varianta extrema a vegetarianismului, cum este veganismul, nu se admite nici macar consumul de miere, care se considera ca provine de la albine.  

Beneficiile dietei cu alimente crude

Dieta "raw" nu are beneficii doar asupra siluetei, ci a intregului organism, fiind un regim foarte sanatos, bazat pe alimente cu multiple proprietati terapeutice si hranitoare. Printre principalele efecte benefice asupra sanatatii se numara:

- detoxifierea;
- longevitatea (combaterea imbatranirii premature);
- energizarea si intarirea sistemului imunitar;
- imbunatatirea aspectului pielii si combaterea afectiuilor dermatologice;
- combaterea constipatiei si imbunatatirea functiilor digestive.

Din cauza lipsei proteinelor si a unor substante nutritive, exista riscul aparitiei avitaminozei sau tulburarilor de metabolism. Din acest motiv, este indicat ca dieta sa se tina sub atenta monitorizare a unui nutritionist.  

Alimente permise in dieta cu alimente crude

In proportie de 75%, meniul acestei diete este compus din fructe si legume proaspete, insa pe langa acestea, alimentatia mai cuprinde si:

- cereale integrale;
- alge;
- seminte;
- fructe oleaginoase;
- leguminoase;
- condimente si mirodenii;
- lastari sau germeni.

Dieta impune si o serie de restrictii alimentare, in afara celor de baza, adica fara carne, lactate si branzeturi. Nu este permis consumul de alcool, zahar, conservanti, fumatul si niciun aliment preparat termic, indiferent ca face parte din categoria celor admise sau nu in dieta.  

Gatirea alimentelor in dieta raw vegan

Intrucat prepararea termica este interzisa in acest regim, alimentele se gatesc prin macinare, deshidratare si pastrare la rece. Alimentele se consuma in stare cat mai naturala si mai putin procesata, intrucat procesarea distruge o parte din proprietatile nutritive.

Fructele si legumele se pot pregati sub forma de salate, smoothie-uri sau piureuri reci. Macinarea semintelor sau oleaginoaselor permite realizarea unor prajiturele sau chiar unui soi de paine.

Ai tinut vreodata dieta cu alimente crude sau raw vegan? Ti se pare greu sa consumi doar alimente nepreparate termic? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta alimente crude Diete slabit Slabit sanatos Stil vegan

Articole recomandate

Citeste si despre