Dieta in cuplu

/ / Modificat: 2013-11-01
Dieta in cuplu

Dieta in cuplu este una dintre cele mai sigure metode prin care poti duce la bun sfarsit un regim de slabit. Urmarea unei cure de slabire in acelasi timp cu partenerul prezinta o serie de avantaje care va ajuta sa obtineti rezultate mai bune si sa fiti mai motivati pe tot parcursul acestui demers important pentru sanatatea voastra!

In momentul in care atat tu, cat si partenerul tau va decideti ca este timpul sa puneti piciorul in prag si sa dati 2-3 "palme" supraponderalitatii slabind cateva kilograme bune, incercati sa o faceti in acelasi timp, dar respectand cateva reguli importante!  

Tineti dieta in acelasi timp, dar nu si acelasi regim de slabit!

Nu incercati sa tineti amandoi acelasi regim. Fiecare dintre voi are preferinte culinare proprii, nevoi nutritionale individuale si particularitati medicale diferite, ceea ce inseamna ca dieta care ti se potriveste tie nu este eficienta pentru el si viceversa.

Insa ceea ce puteti face impreuna este sa dati startul dietei in acelasi timp. Mergeti separat la un medic nutritionist si aflati care este dieta care vi se potriveste fiecaruia in parte. Acesta va va oferi diete personalizate de slabit, in functie de nevoi si particularitati.

Avantajele sau beneficiile dietei in cuplu


Va sustineti si motivati reciproc

Atunci cand tii dieta in acelasi timp cu partenerul, ai un sprijin in el, intrucat va intelege foarte bine prin ce treci si va sti cum sa te motiveze si sa te sustina pentru a face fata schimbarilor care se impun in dieta.

Este important sa ai pe cineva aproape, care sa te ajute sa continui atunci cand simti ca cedezi in fata regulilor si restrictiilor impuse de dieta.  


Gasiti idei creative pentru a diversifica meniul si activitatile fizice

Atunci cand amandoi vorbiti "limbajul dietelor", sunteti familiarizati cu termeni precum calorii, carbohidrati, metabolism, proteine etc. si stiti cam ce ar trebui sa mancati fiecare si ce nu. In acest fel, va puteti ajuta sa dati o nota aparte preparatelor de dieta, cu ajutorul condimentelor sau mirodeniilor, sau sa gasiti metode distractive si amuzante prin care sa faceti miscare fizica. In acest fel, alungati monotonia care se instaleaza adesea in diete si va distrati in timp ce slabiti!

Stati departe de tentatiile culinare

In momentul in care tineti amandoi dieta, este foarte putin probabil sa aveti prin casa alimente nocive, care sa va faca cu ochiul si sa va determine sa trisati. Cand doar un partener din cuplu tine dieta, se loveste tot timpul in frigider si camari de alimente pe care le-ar manca, dar nu are voie.

Efortul de a tine piept tentatiei este mai mare decat atunci cand nu ai in raza ta vizuala astfel de ispite.

 

Va bucurati impreuna de rezultate

Stii cat de greu este sa tii dieta si sa dai chiar si un singur kilogram jos din greutate. Atunci cand esti intr-un cuplu in care celalalt partener nu a tinut niciodata o cura de slabire, nu intelege performanta ta de a slabi cateva kilograme si nu apreciaza adesea efortul tau.

Insa in momentul in care stie cat de greu se slabeste si ce eforturi mari trebuie sa depui pentru rezultate, se bucura cot la cot cu tine de noua silueta dobandita si de ce nu, poate te premiaza cu un moment de intimitate in doi sau cu un masaj special.  

Ai tinut vreodata dieta in cuplu? Daca da, ti s-a parut mai eficient? Daca nu, ti se pare o idee buna si o solutie pentru a obtine rezultate? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre