Dieta cu sirop de artar

/ / Modificat: 2011-08-17
Dieta cu sirop de artar

Dieta_sirop_de_artar

Dieta cu sirop de artar este una dintre cele mai populare si controversate cure de slabit. Desi este cea care a facut-o pe frumoasa Beyonce sa slabeasca 9 kilograme in 10 zile, nutritionistii sustin ca este una dintre cele mai periculoase diete-fulger pentru sanatate.

Dieta cu sirop de artar mai este cunoscuta si sub numele de dieta de detoxifiere cu lamaie sau dieta cu limonada. Dieta este una detoxifianta, iar slabitul este o urmare fireasca a acestui proces. Specialistii sustin ca este o dieta destul de periculoasa, de aceea ea nu trebuie tinuta mai mult de 3-10 zile.

In ce consta dieta cu sirop de artar?

Aceasta se bazeaza in cea mai mare masura pe efectul detoxifiant si laxativ al unei bauturi speciale. Reteta pentru bautura-minune care distruge caloriile si tesuturile adipoase, dar elimina si toxinele din corp este urmatoarea:

  • 3 l de apa;
  • 1 ceasca suc de lamaie;
  • 1 ceasca de sirop de artar;
  • 1 lingurita de piper cayenne.


Aceste ingrediente se amesteca foarte bine intr-un vas maricel. Se agita inainte de fiecare consum. Se recomanda intre 8 si 12 pahare de amestec in fiecare zi.

In acelasi timp mai poti ajuta dieta daca folosesti un ceai laxativ natural care contine siminichie. Bea cate o ceasca in fiecare seara din timpul dietei. In plus, inainte de a bea prima ceasca de limonada amesteca 2 lingurite de sare neiodata cu 1 litru de apa si bea-l.

dieta_frumusete_femeiNu trebuie sa consumi acest amestec decat daca ai la dispozitie ceva timp pe urma, pentru ca vei avea nevoie cu siguranta de o toaleta.

Dieta poate cauza dureri, stare de oboseala si sete. Acestea sunt efectele detoxifiante, dar si ale privarii organismului de anumite elemente nutritive.

In ceea ce priveste alimentatia, dieta nu ofera indicatii precise. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai o alimentatie cat mai echilibrata si sanatoasa. Vei observa ca nu vei avea foarte multa pofta de mancare de la aceasta bautura.

Dupa terminarea celor 10 zile (perioada maxima de urmare a regimului) trebuie sa revii treptat la alimentatia normala, care trebuie sa fie sanatoasa. Recomandarea este sa eviti consumul de fructe sau de sucuri de fructe neindulcite in prima zi dupa terminarea curei.

Cura de slabire sau detoxifiere bazata pe sirop de artar nu trebuie reluata decat la o distanta de cel putin 4 saptamani dupa terminarea primeia.

Foto: howtocleanseyourbody.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre