Dieta cu fructe si legume

/ / Modificat: 2013-04-29
Dieta cu fructe si legume

Dieta cu fructe si legume este un plan de slabit destul de echilibrat din punct de vedere nutritiv. Fructele si legumele sunt alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta niciunei persoane, indiferent ca vrea sau nu sa slabeasca, insa cu atat mai mult daca incearca sa scape de cateva kilograme.

Exista mai multe variante ale acestei diete, una dintre ele fiind un plan de 3 zile bazat pe consumul acestor 2 categorii de alimente, cu promisiunea de a da jos in jur de 2 kilograme!  

Cum te slabeste dieta cu fructe si legume?

Dieta de 3 zile cu fructe si legume este un plan de slabit bazat pe scaderea substantiala a aportului caloric si pe introducerea in meniu a unor alimente hipercalorice, dar suficient de nutritive cat sa asigure o buna functionare a organismului. Legumele si fructele sunt bogate in apa si in fibre, nutrienti esentiali in procesul de slabit al organismului.

In plus, contin si vitamine si minerale care asigura echilibrul nutritiv al organismului, astfel incat sa nu apara probleme de sanatate. Pe langa efectul de slabit, dieta cu fructe si legume energizeaza organismul, combate balonarea si o parte din problemele digestive frecvente. Are un efect detoxifiant puternic, eliminand toxinele din organism si, odata cu ele, si o parte din kilogramele in plus.  

Planul dietei de 3 zile cu legume si fructe

Ziua 1

Prima zi a dietei sau faza de "atac" se bazeaza pe consumul cate unui shake proteic o data la 2 ore, in locul micului dejun si al pranzului. Cina consta in 3-6 cesti de legume amestecate, o portie de carne slaba, bogata in proteine, si 1 lingura de ulei de masline (pe care il poti pune peste legume).

Zilele 2 si 3

Ultimele zile ale dietei sunt dedicate fructelor. Se recomanda consumul unei portii de fructe o data la 2 ore, incepand cu ora 8:00 si pana la ora 18:00. Fructele care sunt recomandate pentru consum in aceste zile sunt:

  • mango;
  • banane;
  • fructe de padure;
  • mere.

Cina, luata in jurul orei 18:00, include o masa formata din 3-6 cesti de legume crude cu jumatate de avocado. In zilele 2 si 3 de dieta, se recomanda consumul cate unui singur shake proteic, seara, dupa cina.  


Fara sport!

In ciuda faptului ca majoritatea dietelor de slabit functioneaza doar daca sunt completate de sport, specialistii nu recomanda efortul fizic in cele 3 zile de regim.

Nu este indicat sa te aventurezi in antrenamente cardio sau fitness in zilele in care aportul caloric este atat de scazut, iar energia furnizata de putinele alimente consumate in aceasta perioada trebuie folosita pentru indeplinirea activitatilor cotidiene.

Fiind o dieta restrictiva si pe termen scurt, rezultatul slabitului celor 2 kilograme in 3 zile se mentine doar daca urmezi, chiar si dupa terminarea regimului, un plan alimentar echilibrat din punct de vedere nutritiv. In caz contrar, riscul aparitiei efectului yo-yo (al revenirii kilogramelor pierdute, plus alte cateva) este inevitabil.  

Ai tinut vreodata dieta cu fructe si legume? Ce rezultate ai avut si cum ai reusit sa mentii rezultatele? Spune-ne sfaturile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre