Dieta cu fructe

/ / Modificat: 2014-06-03
Dieta cu fructe

Dieta cu fructe promite pierderea in greutate a pana la 4 kilograme in doar trei zile. Dar poti sa slabesti mancand fructe la fiecare doua ore?

Autorul dietei cu fructe, Jay Robb, spune ca in timpul dietei de trei zile sistemul tau digestiv nu va mai avea probleme din cauza altor alimente si se va curata, in acelasi timp arzand grasimi pentru ca fructele curata perfect organismul.

Potrivit cartii scrise de Robb, disponibila pe site-ul sau, nutrientii din fructe te vor ajuta sa dizolvi grasimile toxice, iar apa si fibrele din fructe le vor elimina. Dieta de trei zile te va ajuta sa elimini toxinele acumulate din alimentele procesate, ingredientele artificiale, alcool, mancarea de fast food si altele.

Ce face aceasta dieta sa se diferentieze de altele este faptul ca include proteine slabe care te vor ajuta sa iti pastrezi masa musculara, desi grasimea se va dizolva, potrivit lui Robb.

Autorul recunoaste ca in mare parte kilogramele pierdute se datoreaza pierderii lichidelor, mai ales ca dieta este saraca in sodiu. Robb spune, insa ca pierderea mare in greutate va fi un stimulent puternic pentru cei care vor sa tina dieta in continuare.

Dieta cu fructe nu are decat doua faze: in prima zi bei numai shake-uri de proteine. Urmatoarele doua zile trebuie sa mananci fructe la fiecare doua ore, plus o cina constand in legume crude si o portie mica de proteine slabe sau un shake cu proteine.

Dieta iti propune un plan cu 900-1,000 de calorii pe zi, cu 100-125 de grame de proteine in prima zi si 50 de grame de proteine in urmatoarele doua zile.

Dieta lui Robb de trei zile este diferita de dieta cu fructe de 14 zile care are mai multe calorii.

Ce poti sa mananci

In afara de fructe proaspete, legume crude, bauturi cu proteine, si proteine slabe, nu prea poti sa mai mananci si altceva. Sunt interzise: lactatele, cafeina, cafeaua, ceaiul, alcoolul, sucurile, legumele gatite, grasimile si dulciurile.

Suplimentele pentru dieta nu sunt recomandate.

Sample

Prima zi

La fiecare doua ore de la 8 la 16: Bea un shake de proteine (fara indulcitori, coloranti artificiali sau alte ingrediente listate mai jos) plus aceeasi cantitate plus ½ de apa.

Cina: 3-6 cani de salata de legume crude, cu 1-2 linguri de ulei de masline sau ½ de avocado puls jumatate de lamaie sau limeta.

100-125 de grame de proteine slabe sau albus de ou

Zilele a 2-a si a 3-a

La fiecare 2 ore de la 8 la 16: mananca o portie de fructe de maxim 100 de calorii si bea multa apa

Cina: 3-6 cani de salata de legume crude, cu 1-2 linguri de ulei de masline sau ½ de avocado puls jumatate de lamaie sau limeta.

1 shake cu proteine

Shakeurile de proteine NU ar trebui sa includa urmatoarele ingrediente:

  • Casein
  • Calcium caseinate
  • Sodium caseinate
  • Fructosa
  • Aspartame
  • Acesulfame-K
  • Acesulfame potassium
  • Sucralose
  • Zahar
  • Zaharina
  • Arome sau coloranti artificiali

Cum functioneaza

Vei slabi su ajutorul acestei diete deoarece vei manca mai putine calorii decat vei consuma, nu din cauza ca fructele iti vor curata corpul. Nu exista dovezi stiintifice are sa ateste ca dietele de detoxifiere sunt eficiente pentru a pierde in greutate pe termen lung.

shake-fructe-padure

Asociatia Americana a Dieticienilor a precizat ca daca nu ai diabet, poti sa mananci numai fructe, dar este mai bine sa le combini si cu proteine.

Robb recomanda sa tii aceasta dieta o data pe saptamana timp de 12 saptamani sau o data, de doua ori pe luna pe timp nelimitat. Dupa terminarea dietei cu fructe, Robb recomanda o dieta echilibrata cu nutrienti si vitamine.

Exercitiul fizic nu este recomandat in cele trei zile de dieta, dar este recomandat dupa terminarea ei.

Ce spun expertii

Specialistii recomada in general diete care sa fie bogate in legume si fructe si proteine slabe, dar acestea trebuie sa fie si echilibrate din punct de vedere nutritional.

Expertii spun ca legumele, fructele si proteinele slabe sunt sanatoase si au putine calorii, plus ca dau senzatia de satietate, dar o dieta sanatoasa trebuie sa contina o gama mai variata de alimente.

Alti nutritionisti sunt ingrijorati ca astfel de diete cu rezultate rapide ar putea transmite un mesaj negativ deoarece dupa tinerea unei astfel de diete exista riscul sa te ingrasi la loc foarte repede. Dieta pare prea "punitiva" pentru unii si ar putea transforma fructele intr-o pedeapsa.

Mai mult, nu exista dovezi stiintifice care sa ateste faptul ca fructele ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

Specialistii recomanda o dieta sanatoasa si variata care te va ajuta sa te protejezi de boli in mod natural si iti va da si energia zilnica necesara.

Nu te speria insa, o dieta de trei zile nu ar trebui sa iti creeze probleme serioase de sanatate, asa ca poti sa o incerci sa vezi cum te simti, dar nu uita ca dupa aceea sa maresti aportul de calorii si de alimente sanatoase si de exercitii fizice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre