Dieta celor 3 ore (The 3-Hour Diet)

/ / Modificat: 2013-07-04
Dieta celor 3 ore (The 3-Hour Diet)

Dieta celor 3 ore (The 3-Hour Diet)

Jorge Cruise, ziarist pe probleme de fitness, si autorul Dietei celor 3 ore, crede atat de tare in eficacitatea planului sau alimentar incat ii sfatuieste pe cei care il tin sa manance dulciuri zilnic.


 

Cheia dietei lui Cruise, in afara de controlarea portiilor, este respectarea orelor de masa (intre 5 si 6 mese pe zi). Trebuie sa:

• mananci la o ora dupa ce te-ai trezit
• mananci in restul zilei la intervale de 3 ore
• nu mananci cu 3 ore inainte de culcare

Cruise crede ca in felul acesta iti vei creste viteza cu care arzi caloriile, iti vei accelera energia si iti vei scadea apetitul.

Cu toate acestea, desi multe persoane au slabit cu ajutorul acestei diete, nu exista o dovada certa ca impartirea a trei mese in 5-6 mai mici duce la o modificare a metabolismului.

Ce poti sa mananci

Cruise nu te sfatuieste propriu zis ce sa mananci, ci cum sa vizualizezi portiile corecte. Prima imagine este cea a farfuriei goale care se va umple cu patru tipuri de alimente:


• "un cub Rubik" reprezentand cantitatea de carbohidrati pe care ai voie sa o mananci dimineata la pranz si seara.

• un set de carti de joc reprezentand cantitatea de proteine recomandata la fiecare masa (poate fi pui, branza, oua sau peste)

• "un dop de sticla de apa" reprezentand cantitatea de grasime pe care poti sa o pui pe farfurie (poate fi sos pentru salata, unt, ulei de masline sau orice alta grasime doresti).

• "trei carcase de DVD-uri" reprezentand cantitatea de fructe sau legume pe care o poti manca la fiecare masa..

Cruise crede ca nu exista alimente rele, ci portii rele. Prin metoda vizualizarii portiilor fiecare masa ar trebui sa ajunga la aprox. 400 de calorii.

Cum functioneaza

Cel mai important lucru in cadrul acestei diete este timpul.

Exemplu de program:

Micul dejun este la ora 7 a.m. Peste trei ore, la 10 a.m, urmeaza o gustare de 100 de calorii. Peste inca trei ore, pranzul. La inca trei ore distanta vine o alta gustare de 100 de calorii si peste alte trei ore, cina.

In timpul, sau dupa cina, poti savura inca o gustare de 50 de calorii, dar inainte cu trei ore de culcare.

Cruise spune ca mancatul la fiecare trei ore "reseteaza" metabolismul si arde caloriile rapid, mai ales din zona abdominala. Poti pierde in mod constant cate un kilogram pe saptamana, fara sa iti diminuezi masa musculara.

Ce spun expertii

Specialistii sunt de parere ca nu conteaza atat de mult in accelerarea metabolismului daca mananci 3 sau 6 mese pe zi, cat conteaza exercitiul fizic, care nu este obigatoriu in aceasta dieta.


O alta problema este aceea ca, desi unii oameni se vor simti mai putin infometati si mai energici daca mananca de 6 ori pe zi, acest lucru nu este valabil pentru toti cei care vor sa slabeasca.

Intr-un studiu recent a fost chiar demonstrat stiintific ca metabolismul este neafectat de planificarea orara a meselor.

Cu roate acestea, mai multi experti au laudat faptul ca Dieta de 3 ore ii incurajeaza pe oameni sa manance dimineata, un obicei benefic si demonstrat stiintific ca ar contribui la mentinerea unei greutati sanatoase.

In final, aceasta dieta este inca una din sirul regimurilor care incurajeaza asimilarea a putine calorii in comparatie cu numarul caloriilor pe care le arzi.

Problema este ca de cate ori te asezi la masa, vei avea tendinta sa mananci mai mult de cat trebuie, iar daca mesele sunt in numar de 6 s-ar putea chiar sa te ingrasi.

Programul este din punct de vedere alimentar bine echilibrat si poate fi o solutie viabila pentru cei pe care nu ii deranjeaza sa manance in functie de un orar stict si care nu au tendinta sa depaseasca portiile. Dieta ar fi fost mult mai eficienta, insa, daca incorpora si un set de exercitii fizice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre