Dieta UltraMetabolism

/ / Modificat: 2013-07-04
Dieta UltraMetabolism

Dieta UltraMetabolism

Principiul de baza al dietei ultrametabolism este ca, daca alegi alimentele care trebuie, poti sa-ti revitalizezi metabolismul si sa pierzi in greutate. Trucul este sa controlezi comunicarea intre genele tale si celulele grase.

Este un concept revolutionar numit neutrogenomics, si care se refera la felul in care mancarea este perceputa de genele noastre si cum este controlata sanatatea, potrivit doctorului Mark Hyman.

Bucura-te de o varietate de mancaruri naturale, bogat colorate si pline de phytonutrienti, iar aceste alimente te vor ajuta sa-ti controlezi poftele si apetitul. Mai mult, aceste alimente pot actiona ca un medicament asupra organismului si il vor detoxifia.


Alimentele sanatoase contin o clasa de molecule care se transforma in enzime, reduc riscul de cancer, si ajuta la detoxifierea ficatului, potrivit lui Hyman.

 

Recomandarile se bazeaza pe ani buni de experienta si practica medicala.

Daca pui la socoteala si o doza considerabila de relaxare si eliminarea a toxinelor atunci ar trebui sa pierzi pana la 10 kilograme in 8 saptamani.

Hyman spune ca daca tii dieta ultrametabolism vei intelege legatura dintre ce mananci si cum te simti.

"Majoritatea oamenilor isi vor schimba stilul de viata dupa ce vor vedea ca aceasta dieta ii va face sa se simta mai bine, sa doarma mai bine, sa aiba mai multa energie, le va imbunatati digestia si le va curata caile respiratorii si in final vor pierde in greutate", potrivit lui Hyman.

Cele sapte puncte cheie ale dietei sunt:


• controlarea apetitului
• reducerea stresului
• controlarea inflamarii celulare
• prevenirea "ruginii" celulare
• revitalizarea metabolismului
• optimizarea functiei tiroidei
• detoxifierea ficatului

Ce poti sa mananci

Inainte sa incepi dieta va trebui sa iti cureti bucataria, frigiderul si congelatorul de junk food si de orice alte alimente care contin:

• zahar
• sirop de porumb cu continut mare de fructoza
• grasimi hidrogenate
• graunte rafinate
• alcool
• caffeina

Fa un drum la supermarket si cumpara:

• multe fructe si legume colorate
cereale integrale si alte alimente neprocesate
• carne slaba de pui sau peste
alimente organice
• nuci, produse din soia si legume boabe

Zaharul, grasimile, uleiurile nasanatoase, alimentele procesate nu sunt recomandate.

Nu exista limita de calorii sau de portii. Hyman nu crede in puterea vointei sau controlul portiilor.

"Daca alegi alimentele potrivite, nu trebuie sa iti faci griji de altceva pentru ca totul se va rezolva de la sine", spune Hyman.

Cum functioneaza

Filosofia in spatele dietei ultrametabolism este ca, daca alegi alimentele care trebuie, poti sa-ti revitalizezi metabolismul, nu vei mai manca in plus si vei pierde in greutate.

Dupa prima saptamana de pregatiri, in care iti cureti bucataria de alimente nesanatoase, vei intra intr-o perioada de trei saptamani de detoxifiere, numita Faza 1. In cadrul acestei faze vei manca alimente sanatoase bogate in nutrienti si vei evita lactatele, cerealele si ouale. Ideea este sa depistezi daca ai reactii la acesti alergeni comuni.

Faza a doua, si ultima faza, poate dura pentru restul vietii. In cadrul acestei faze alimentele sunt reintroduse incet in regim pentru ca cei care tin dieta sa se convinga cat de bine le tolereaza.

Orice aliment care creeaza efecte negative asupra sanatatii trebuie evitat. Alcoolul este permis, dar limitat la 3 pahare pe saptamana. Cei care beau cafea sunt sfatuiti sa bea numai jumatate de ceasca pe zi. Ei sunt incurajati sa renunte cu totul la acest obicei si sa-l inlocuiasca cu bautul ceaiului verde.

Esti sfatuita sa mananci la fiecare trei ore in timpul zilei pentru a regla metabolismul si a controla foamea, dar sa nu mananci nimic cu trei ore inainte de culcare. Dieta mai recomanda si cocktailuri cu suplimente, ca quercetin, fenugreek, si Nacetylcysteine.

Ce spun expertii

Exista multe sfaturi bune pe care poti sa le urmezi din aceast dieta: sa mananci alimente cu multi nutrienti, neprocesate, sa faci exercitii fizice si sa reduci nivelul de stres.

Unele lucruri sunt insa mai putin realiste, ca necontrolarea portiilor. Specialistii spun ca te poti ingrasa si numai cu mancare organica daca mananci prea mult.

Pe de alta parte, este o dieta mult mai putin restrictiva decat altele si poate fi o solutie realista pentru oamenii care stiu sa controleze portiile.

Ideea de a evita anumite mancaruri pentru tot restul vietii poate fi totusi un pic cam dura, facandu-i pe oameni sa pofteasca la "fructul interzis".

De asemenea, expertii spun ca nu este bine sa transmiti ideea ca suplimentele alimentare sunt esentiale pentru slabit si ca exercitiile fizice sunt doar optionale.

Per total, dieta ultrametabolism este mai buna decat alte regimuri, dar nu la fel de buna ca altele de acelasi gen.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre