Dieta UltraMetabolism

/ / Modificat: 2013-09-25
Dieta UltraMetabolism

Dieta UltraMetabolism este un plan revolutionar de slabit conceput de medicul Mark Hyman pornind de la fundamente stiintifice legate de genetica. Este un regim alimentar spre care foarte multa lume dornica de a a-si remodel silueta si-a indreptat atentia, datorita rezultatelor remarcabile - slabirea a 10 kilograme in mai putin de 2 luni - dar si a principiilor alimentare sanatoase pe care le promoveaza si care pot fi transformate intr-un stil de viata sanatos.  

Cum te slabeste dieta ultrametabolism?

Dieta Ultrametabolism se bazeaza pe genetica si pe modul in care alimentatele pe care le mananci "comunica" cu genele organismului uman si influenteaza procesul de slabite. Medicul si-a bazat intregul plan alimentar pe conceptul revolutionar de neutrogenomica, adica pe modul in care mancarea este perceputa de genele noastre.

Acesta sustine ca exista alimente care stimuleaza rapid metabolismul sa arda grasimi si te ajuta, astfel, sa scapi de kilogramele in plus din greutate.

Asadar, intreg planul dietei se bazeaza pe meniuri create din alimente care ard calorii, detoxifica si relaxeaza organismul, astfel incat procesul de slabire sa apara natural si fara repercusiuni asupra sanatatii.

Dieta se bazeaza pe faptul ca, daca se consuma doar alimente care stimuleaza metabolismul, dar care sunt satioase, se reduce in mod natural numarul de calorii furnizate zilnic organismului, fara a resimti senzatia de foame.

Fazele dietei Ultrametabolism

Dieta UltraMetabolism este impartita in trei faze. Acestea au rolul de a pregati organismul pentru slabit, astfel incat sa nu fie supus brusc unui soc puternic, iar sanatatea sa aiba de suferit.

Prima faza: de pregatire

Inainte de inceperea propriu-zisa a dietei UltraMetabolism, exista o faza in care se "pregateste" terenul pentru regimul alimentar creat de dr. Hyman. In prima etapa a dietei, care dureaza o saptamana, are loc procesul de eliminare a alimentelor nesanatoase si bogate caloric din meniu:

  • prajelile;
  • alimentele cu zahar;
  • cafeaua;
  • alcoolul;
  • grasimile "rele" (hidrogenate).

Faza de detoxifiere

Aceasta etapa dureaza doua saptamani si se bazeaza pe cresterea consumului de fructe, legume si cereale in alimentatia ta, in acelasi timp in care reduci, pana la eliminare, lactatele, ouale si carnea.

Ultima faza a dietei

Ultima faza a dietei nu are o perioada exacta de timp, intrucat programul alimentar al acesteia poate fi urmat tot restul vietii. Dupa eliminarea alimentelor nocive si detoxifierea organismului cu legume si fructe, este timpul pentru reintroducerea treptata a celorlalte categorii alimentare sanatoase pe care le-ai evitat in faza anterioara.

Mai intai, se reintroduc lactatele, pe o perioada de cateva zile, apoi se adauga si carnea in meniu, iar in ultima faza, se introduc ouale. In acest fel, meniul tau este complet si contine toate categoriile de alimente de care are nevoie organismul pentru a functiona, dar fara riscul de ingrasare.  

Ai incercat vreodata sa urmezi dieta UltraMetabolism sau alt regim alimentar bazat pe cresterea consumului de alimente care stimuleaza metabolismul sa arda calorii? Spune-ne parerile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre