Dieta Step: Numara pasii, nu caloriile

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Step: Numara pasii, nu caloriile

Daca esti in cautarea unei modalitati de a pierde in  greutate, de a tine grasimea departe pentru totdeauna si de a fi mai sanatos, atunci dieta Step este pentru tine.

Nu se numara caloriile, gramele de grasime sau carbohidratii. Nu este cu adevarat o dieta, ci o sintetizare a modalitatilor simple de a schimba permanent felul in care mananci si faci sport, fara un regim strict.

Premisa dietei Step este simpla: fa 10.000 de pasi pe zi si redu-ti portiile cu un  sfert si vei pierde in greutate.

Dieta Step, scrisa de James O. Hill, John C. Peters, Bonnie T. Jortberg si Pamela Peeke, este un program pe viata pentru scaderea in greutate si mentinerea greutatii. Planul ii ajuta pe oameni sa isi mareasca incet activitatea zilnica cu ajutorul unui pedometru care vine o data cu cartea.


 Reguli simple, sfaturi si reguli dietetice sunt oferite o data cu planul de a educa pe cei aflati la dieta sa scada caloriile si portiile si sa mareasca nivelul activitatilor fizice.


James Hill, cercetator in domeniul obezitatii si cofondator al National Weight Control Registry (NWCR) si America on the Move, intelege importanta activitatii fizice.

"Nu e nevoie sa alergi la maraton ca sa-ti controlezi greutatea, pur si simplu iei cu tine un pedometru si o pereche de adidasi si incepi sa pasesti", spune Hill. "Avem nevoie sa-i facem pe oameni sa fie mai activi si sa foloseasca pedometrul si sa faca mici schimbari de dieta", explica el.

Ce poti sa mananci

Dieta Step iti permite sa mananci ce vrei, cu conditia sa-ti reduci portiile obisnuite cu 25%. Dieta zilnica trebuie completata la inceput cu 2.000 de pasi, crescand gardat pana la 10.000 de pasi pe zi.

Mancarurile sanatoase precum fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele cu continut scazut de grasime, proteinele slabe si grasimile sanatoase sunt promovate intens. Nu exista mancaruri interzise. Daca vrei sa mananci o bucata de placinta, compensezi printr-un numar de pasi.

Sunt oferite detalii cu privire la cati pasi compenseaza o anumita portie de mancare, pentru barbati si femei.

Cum functioneaza

Dietele nu functioneaza deoarece majoritatea sunt solutii temporare sau rapide. Dieta Step este un plan care iti arata cum sa faci modificari mici in dieta si activitatea fizica.

Raspunsul la problema controlarii pe termen lung a greutatii este intelegerea echilibrului energetic. Caloriile mancate minus caloriile consumate reprezinta formula pentru echilibrul energiei si controlul greutatii. Echilibrul trebuie sa fie negativ: mai multe calorii consumate decat mancate.

Pentru a incepe, trebuie sa folosesti pedometrul pentru a intelege cati pasi faci zilnic. Apoi adauga 500 de pasi sau mergi un minim de 2.000 de pasi pe zi (echivalentul unei plimbari de 15 minute). In fiecare saptamana, adauga 500 de pasi pana ajungi la tinta de 10.000 de pasi pe zi – echivalentul unei plimbari de 75 de minute.

Nu ai 75 de minute? Nu trebuie sa faci toti pasii o data. Folosind pedometrul, acumulezi pasi in timpul zilei si te motivezi sa gasesti noi cai de a face o plimbare, cum ar fi urcarea scarilor in loc de chemarea liftului.

Dieta se poate tine pe termen nelimitat. Majoritatea pierderii in greutate are loc in primele 12 saptamani.

Ce spun expertii

Ceea de detaseaza dieta Step de alte diete este accentul pe activitatea fizica si abordarea de bun simt pentru schimbarea obiceiurilor alimentare.

Specialistii spun ca este una din cele mai usoare strategii pentru pierderea in greutate - ai nevoie de o pereche de pantofi de sport, un pedometru si cateva sfaturi cu privire la marimea portiilor pentru a avea succes. Daca vrei sa-ti mentii noua greutate trebuie sa faci mai multa miscare decat cei care tin acum dieta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre