Dieta Scarsdale

/ / Modificat: 2013-08-07
Dieta Scarsdale

Dieta Scarsdale este un program de slabit de 14 zile care se bazeaza pe reducerea semnificativa a aportului zilnic de calorii si pe un meniu bogat in alimente proteice. Este una dintre dietele care a capatat rapid notorietate pe baza rezultatelor rapide pe care le ofera intr-un timp foarte scurt.

Cu toate acestea, nu este recomandat sa se tina foarte des, intrucat poate avea efecte nocive asupra sanatatii organismului!  

Cat te slabeste dieta Scarsdale?

Dieta Scarsdale a fost conceputa de cardiologul american Herman Tarnower, in urma cu peste 40 de ani, iar rezultatele impresionante pe care le-a oferit in scaderea in greutate o fac, si la ora actuala, una dintre cele mai cautate regimuri de slabit din lume.

Dieta ofera rezultate remarcabile, ajutandu-te sa slabesti in jur de 450 g zilnic, timp de 14 zile. Insa rezultatele nu sunt batute in cuie, ci depind si de alti factori: varsta, stare de sanatate etc.

Cum te slabeste dieta Scarsdale?

Programul de slabit de 14 zile conceput de Tarnower se bazeaza pe scaderea aportului caloric zilnic pana la 1000 de calorii pe zi. Meniul zilnic va fi concentrat pe alimente bogate in proteine, dar va cuprinde si produse cu grasimi sau carbohidrati, insa intr-o pondere mai mica.

Proteinele se vor regasi in meniul zilnic in proportie de 43%, carbohidratii in proportie de 34.5%, iar grasimile intr-un procent de 22.5%.  

Programul alimentar al dietei Scarsdale

Regimul este destul de restrictiv, avand in vedere ca nu ai voie sa depasesti 1000 de calorii pe zi. Cu toate acestea, nu exista limite in portiile de mancare, atat timp cat ai grija sa respecti aportul caloric recomandat in dieta si sa consumi alimente acceptate de regim.

Este indicat insa sa nu acoperi tot aportul caloric recomandat intr-o zi la o singura masa, ci sa le imparti pe parcursul intregii zile, pentru a evita cat mai mult senzatia de foame. Meniul va fi format, in cele 14 zile, preponderent din carne, peste, legume si alte alimente bogate in proteine.

Consumul de carbohidrati si grasimi va fi drastic redus, urmand ca dupa terminarea regimului sa urmeze o faza de stabilizare. In aceasta etapa, se va reintroduce in meniu, treptat si cu masura, alimente cu grasimi sau carbohidrati.

Meniu zilnic in dieta Scarsdale


Mic-dejun


Pranz


  • piept de pui la gratar;
  • salata de legume (in cantitati nelimitate) cu 1 lingurita de ulei de masline;
  • un fruct (doar de 4 ori pe saptamana se adauga fructul in meniu);
  • ceai sau cafea neindulcita.

Gustare


Cina


  • peste slab la gratar;
  • salata din legume slab calorice;
  • 1 lingurita de ulei de floarea soarelui;
  • cafea sau ceai neindulcit.

Din pacate, nutritionistii nu sunt foarte dornici sa recomande aceasta dieta, intrucat este foarte restrictiva si supune organismul unui stres puternic.

Nu este lipsita nici de riscul efectului yo-yo, astfel ca, daca nu ai grija ce mananci dupa cele 2 saptamani de dieta, s-ar putea sa te trezesti cu kilogramele la loc, in greutate.  

Ai tinut vreodata dieta Scarsdale? Ce rezultate ai obtinut? Daca nu ai tinut-o, te tenteaza, in ciuda restrictiilor si a infometarii pe care le favorizeaza? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit rapid Diete rapide

Articole recomandate

Citeste si despre