Dieta Jillian Michaels

/ / Modificat: 2013-07-11
Dieta Jillian Michaels

Dieta Jillian Michaels este un plan alimentar care poarta numele unui vestit antrenor personal de la Hollywood si este un regim echilibrat si sanatos de scadere in greutate. Din experienta si problemele personale cu greutatea pe care le-a avut in copilarie, la 12 ani cantarind in jur de 80 de kilograme, instructoarea si-a dedicat intreaga viata profesionala ajutorarii persoanelor supraponderale.

Dieta Jillian Michaels, principii de baza

Metoda de slabit conceputa de antrenoarea vedetelor hollywoodiene este, de fapt, un proces complex si multidisciplinar: acesta se bazeaza foarte mult pe armonia minte-corp ca fiind solutia pentru a reduce rapid si definitiv excesul ponderal.

Cuvantul de baza in dieta lui Jillian este echilibrul, in tot si in toate - alimentar, fizic, energetic, mental etc. In ceea ce priveste planul alimentar, cheia de baza este echilibrul intre ce introduci in organism si ceea ce consumi. Acest lucru inseamna ca este important sa mananci la fel sau chiar mai putin decat consumi, astfel incat sa reusesti sa scapi de surplusul de kilograme.

Pentru dobandirea unui control total asupra organismului, autoarea dietei recomanda si sedinte de yoga, care au rolul de a te ajuta sa reinstalezi armonia mentala in corpul tau.  

Principiile alimentare ale dietei

Regula de baza a programului alimentar conceput de Jillian este "mananca mai putin decat consumi". Fa un calcul rapid al alimentelor pe care le consumi zilnic si o sa afli cat anume trebuie sa mananci mai putin pentru a slabi. Insa dincolo de acest calcul simplu, antrenoarea sustine ca cel mai important este sa elimini din dieta alimentele nocive, hipercalorice si fara beneficii pentru sanatate, si sa-ti construiesti un meniu echilibrat, bogat in toate tipurile de categorii alimentare.

Jillian porneste, in oferirea indiciilor sau conceperea planului alimentar, de la Indicele de Masa Corporala (IMC) pe care-l are fiecare persoana in parte. Dietele propuse de instructoare sunt personalizate, intrucat merg pe ideea ca fiecare persoana este unica si are nevoi individuale proprii, care nu se aplica la toata lumea.

Un exemplu de meniu zilnic adecvat intr-o dieta de slabit bazata pe reducerea caloriilor introduse in organism, comparativ cu cele consumate, este:

  • Mic dejun: cereale cu lapte si cateva migdale;
  • Gustare: un fruct;
  • Pranz: curcan la gratar cu orez integral;
  • Gustare: vita la cuptor cu legume facute la gratar;
  • Cina: un iaurt.

Sportul, esential in dieta

Ca orice dieta "care se respecta" si care pune pret si pe sanatatea organismului, sportul ramane un element de baza in efortul de eliminare a excesului ponderal. Jillian Michaels recomanda, pentru rezultate excelente de slabit, pilatesul, kickboxing-ul si exercitiile cu greutati, dar asigura ca orice tip de sport, chiar si cel neorganizat, este eficient in lupta cu kilogremele in plus.

Important este sa se faca sport, indiferent ca sunt doar simple plimbari, alergari, volei, tenis etc. Antrenoarea sustine ca, pentru a putea face sport, este important sa iti schimbi viziunea asupra lui. Nu trebuie sa il vezi ca pe o activitate care te sleieste de puteri si o metoda de slabit, ci ca pe o distractie si o sursa de voie buna si energie.  

Tu ai studiat indeaproape dieta si recomandarile lui Jillian Michaels cu privire la slabitul sanatos? Spune-ne daca ti se pare o idee buna si rapida de a slabi, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos Slabit rapid

Articole recomandate

Citeste si despre