Dieta Jessica Simpson

/ / Modificat: 2013-07-23
Dieta Jessica Simpson

Jessica Simpson este una dintre vedetele ale caror siluete au suferit, de-a lungul timpului, o multime de transformari. Insa dupa ce vedeta a trecut prin prima sarcina, silueta ei a capatat proportii care o faceau de nerecunoscut. S-a ingrasat cu peste 30 de kilograme, pe care le-a dat jos in 4 luni cu ajutorul unei diete bazate pe smoothie-uri, dar si a programului Weight Watchers!

In 2012, Jessica Simpson a nascut primul sau copil, o fetita pe nume Maxwell. Desi, la scurt timp dupa aceea, vedeta a ramas a doua oara gravida, a avut grija ca, intre cele 2 sarcini, sa dea jos excesul ponderal de peste 30 de kilograme castigat la nasterea primului copil.

Artista a cerut ajutorul fostului ei bucatar, care i-a recomandat programul Wieght Watchers. Acesta a avut grija sa ii creeze un regim alimentar personalizat, dar bazat pe un sistem de puncte, astfel incat sa poata monitoriza mai usor aportul caloric zilnic introdus in organism de vedeta, dar si grasimile pe care le consuma.

Cum a slabit Jessica Simpson 30 de kg in 4 luni?

Programul prin care Jessica Simpson a slabit cele 30 de kilograme este compus din mai multe planuri alimentare, unul dintre ele fiind cel bazat pe smoothie-uri. Din cele 4 luni de dieta, vedeta a tinut, timp de 15 zile, o dieta bazata pe shake-uri proteice, cu continut redus de grasimi. Planul alimentar al celor 15 zile de dieta cu smoothie-uri a fost impartit astfel:

  • 5 zile cu cate 3 smoothie-uri pe zi (plus 2 gustari sanatoase);
  • 5 zile cu cate 2 smoothie-uri pe zi (plus 2 gustari sanatoase si 1 masa principala);
  • 5 zile cu 1 smoothie pe zi (cu 2 gustari si 2 mese principale).

Smoothie-urile sau shake-urile proteice erau preparate, in principal, din fructe si legume, la care se adaugau cateva oleaginoase, pentru proteine. Erau consistente si satioase, astfel incat sa se evite infometarea, din cauza aportului scazut de alte alimente din meniul zilnic. Gustarile erau, in general, formate din branzeturi cu continut scazut de grasimi, biscuiti din cereale integrale si multe legume.  

Principiile alimentare ale dietei Weight Watchers

In restul perioadei de dieta, vedeta a urmat principiile sistemului dezvoltat de specialistii Weight Watchers. Regimul se baza pe un sistem de puncte atribuit alimentelor, in functie de aportul caloric si de grasimile pe care le contin.

Pentru a slabi, Jessica Simpson a fost nevoita sa consume un anumit numar de puncte (alimente) pe zi, stabilit in functie de mai multi parametri: greutatea de la momentul respectiv, nivelul de activitate fizica, varsta si inaltime. Lista cu punctele atribuite principalelor categorii de alimente se regaseste si intr-o carte care poarta chiar numele celebrei diete - Weight Watchers - sau poate fi aflat de pe internet.

In general, dieta este hipocalorica, se bazeaza pe un consum crescut de proteine si redus in grasimi si promoveaza un stil alimentar echilibrat si sanatos, care poate fi urmat toata viata. Printre alimentele pe care cantareata le-a consumat de-a lungul dietei, se numara frigaruile de pui, omleta din albus de ou, mancarea cu pastai etc.

Jessica Simpson a fost atat de impresionata de rezultatele dietei Weight Watchers - slabind 30 de kilograme - incat la scurt timp dupa aceea a devenit imaginea acestui program.  

Pe tine te-a tentat vreodata sa tii dieta Weight Watchers? Dar o dieta bazata pe smoothie-uri? Spune-ne impresiile sau retinerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos Diete sanatoase

Articole recomandate

Citeste si despre