Dieta Dukan: 4 deserturi cu dovleac

/ / Modificat: 2013-09-26
Dieta Dukan: 4 deserturi cu dovleac

Toamna este un anotimp minunat pentru persoanele care urmeaza dieta Dukan, deoarece au posibilitatea de a consuma legume si fructe de sezon, numai bune pentru arderea grasimilor si scaderea in greutate. Dovleacul este un ingredient fantastic in dieta Dukan, asa ca daca si tu urmezi acest regim alimentar, iti dezvaluim cateva dintre cele mai delicioase retete de deserturi cu dovleac.

Vorbim despre retete potrivite pentru etapa de croaziera, adica etapa in care, pe langa proteine pure, ai voie sa consumi si proteine vegetale, adica legume fara amidon. Dovleacul are proteine vegetale, dar si un miez plin de vitamine (A, C, E) si substante minerale (potasiu, magneziu).

Beneficiile semintelor de dovleac

Chiar daca dovleacul este grasun, el contine foarte putine calorii. Mai exact, 100 de grame de pulpa iti furnizeaza 30 de calorii. Acum iata cateva deserturi cu dovleac pe care le poti testa si tu in dieta Dukan.

Gem rapid de dovleac

Toamna este sezonul gemurilor si al dulceturilor, dar nu toate aceste delicii sunt permise in dieta Dukan. Ce ai spune daca ai incerca minunatul gem rapid de dovleac, ideal pentru a fi consumat pe paine Dukan sau chiar cu iaurt la micul dejun. Iata reteta:

500 g dovleac
sucul de la o lamaie
125 ml apa
un baton de scortisoara
1 radacina mica de ghimbir
indulcitor

Asaza bucati mici de dovleac intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, batonul de scortisoara si ghimbirul dat pe razatoare. Lasa o ora la marinat, apoi adauga compozitia intr-o cratita si adauga apa si indulcitorul. Lasa gemul sa scada pana cand obtii un piure omogen si fin.

Budinca de dovleac

Budinca de dovleac este un desert de toamna perfect pentru serile friguroase, in care vrei sa te rasfeti cu ceva bun. Reteta este foarte simpla:

500 g piure de dovleac
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir razuit
un praf de sare
1 lingurita de extract de vanilie
3 oua mari
indulcitor

Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Intre timp, bate usor ouale intr-un bol si adauga restul ingredientelor pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna compozitia in formele tale preferate si coace budinca timp de 45-60 de minute.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dieta slabit Dieta dukan Retete dovleac

Articole recomandate

Citeste si despre