Dieta Army

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Army

Dieta Army este inspirata din regimurile militare la care apela, in trecut, armata israeliana pentru scaderea rapida a greutatii celor care se inrolau in armata, astfel incat acestia sa corespunda standardelor impuse. Este un plan alimentar bazat pe consumul alternativ al diverselor tipuri de alimente si pe antrenamente sportive intense! Descopera mai multe despre dieta care te slabeste 10 kilograme in doar 8 zile!

Dieta Army - un regim rapid, dar drastic

Cura de slabire Army a fost conceputa in anii '70 si face parte dintre dietele drastice, cu rezultate rapide, dar cu efecte adverse asupra organismului, mai ales daca este tinuta pe termen lung.

Meniul alimentar propune reducerea drastica a aportului caloric zilnic. Face parte din categoria dietelor hipocalorice. Mesele sunt concentrate pe cate un singur aliment, care este consumat pe o durata de 2 zile. Din 2 in 2 zile, se schimba alimentul, pana la finalizarea celor 8 zile de dieta.

Pe langa eliminarea tuturor alimentelor pe care obisnuiai sa le mananci intr-o zi si supunerea organismului la o presiune foarte mare, regimul de armata este completat si de antrenamente sportive viguroase. Se recomanda cel putin 2 ore de antrenament in fiecare zi in toate cele 8 zile de dieta.

Dieta nu este recomandata bolnavilor de inima, celor cu boli cronice ori pacientilor cu avitaminoze. Este indicata consultarea medicului inainte de inceperea dietei. Medicii nu recomanda repetarea dietei decat dupa o perioada de cel putin 3 luni de la terminarea ei, pentru a oferi timp organismului sa se refaca.

Fiind o dieta scurta, cu efecte rapide, nu este lipsita de riscul efectului Yo-Yo. Daca nu se acorda atentiei modului in care alimentele sunt reintroduse in meniu, dupa terminarea dietei, exista riscul ca cele aproximativ 10 kilograme date jos sa revina in greutate, in termen scurt.

Dieta Army - planul alimentar al celor 8 zile de regim

Meniul destul de drastic si sarac al dietei este impartit pe zile si este bazat pe cateva reguli importante.  

Zilele 1 si 2

In primele 2 zile de regim se consuma doar mere in stare proaspata, fara restrictii in ceea ce priveste cantitatea. Consumul de mere poate fi combinat cu apa in cantitati nelimitate si cafea neindulcita, care trebuie bauta doar diminetile.

Zilele 3 si 4

In urmatoarele zile de cura se permite, in continuare, consumul de apa si cafea, dar se schimba alimentul de baza. De data aceasta, se renunta la fructe si se trece la consumul unui singur tip de lactate: branza de capra. Nu este permisa inlocuirea branzei cu iaurt, cascaval sau alte derivate din lapte.  

Zilele 5 si 6

Branza este schimbata cu carnea de pui in urmatoarele 2 zile ale dietei Army. Carnea trebuie gatita doar fiarta, la cuptor sau pe gratar. Pielita se indeparteaza inainte de prepararea carnii. Singurele condimente permise sunt sarea, piperul si cele conservate prin uscare (busuioc, cimbru, oregano etc.)

Zilele 7 si 8

Ultimele 2 zile de dieta sunt dedicate consumului exclusiv de salata verde. Nu se prepara cu ulei, lamaie, otet sau alte dressinguri. Se pot adauga doar condimente naturale: sare, piper, verdeturi uscate etc.  

Crezi ca dieta Army este un regim periculos pentru sanatate? Ai urma o astfel de dieta doar de dragul de a slabi 10 kilograme in 8 zile? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete rapide Diete slabit

Articole recomandate

Citeste si despre