Cum te ajuta fibrele sa slabesti?

/ / Modificat: 2013-01-05
Cum te ajuta fibrele sa slabesti?

Fibrele sunt substante nutritive care se gasesc in plante si pe care toti medicii si nutritionistii le lauda ca avand efecte spectaculoase asupra sanatatii, dar si asupra slabitului. Ele se gasesc in mod natural in alimente precum fructe, legume, seminte si cereale. Iata care este cantitatea zilnica de fibre pe care este recomandat sa o consumi si cum te ajuta ele sa slabesti mai repede si mai usor!

Cum te ajuta fibrele sa slabesti?

Fibrele se regasesc in mod natural in plante si sunt nutrienti pe care corpul nu ii poate digera. Ele travereaza tractul digestiv fara a aduce vreun beneficiu nutritional organismului si nu furnizeaza calorii, dar sunt foarte sanatoase. Contribuie la functionarea corecta a tranzitului intestinal si la eliminarea toxinelor din organism.

In plus, alimentele bogate in fibre - fructe, legume, seminte, cereale integrale - au si beneficiul de a instala rapid senzatia de satietate. Incetinesc digestia si pastreaza stomacul plin mai mult timp, contribuind astfel la reducerea aportului caloric zilnic. Esti satula mai mult timp, iar pofta de mancare intarzie sa apara.

Au un continut redus de calorii, astfel ca favorizeaza slabitul. Fibrele contribuie la buna functionare a sistemului digestiv. Atunci cand digestia nu functioneaza corespunzator, apare nu doar riscul ingrasarii excesive, dar si al problemelor de sanatate.

Fibrele reusesc sa cearna intre substantele nutritive si toxinele din alimente. Favorizeaza absorbtia nutrientilor in organism si eliminarea resturilor alimentare. Fibrele alimentare au si rolul de a spori nivelul de energie din organism. In acest fel, vei fi mai apta si dornica sa faci miscare fizica, o componenta esentiala a oricarui efort de a slabi.

Daca esti tot timpul obosita si lipsita de vlaga, sportul va fi printre ultimele activitati pe care te-ai putea gandi sa le practici.

Tipuri de fibre

Exista doua tipuri principale de fibre: solubile si insolubile (nesolubile). Cele solubile sunt procurate din consumul de fructe, seminte, cereale si legume. Au un rol esential in prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor tipuri de cancer.

Si fibrele insolubile se procura din aproximativ aceleasi tipuri de alimente - fructe si legume, seminte, celuloza - si au un rol esential in prevenirea constipatiei. Sunt esentiale in dietele de slabit, deoarece favorizeaza eliminarea rapida si constanta a toxinelor din organism.

Doza zilnica recomandata de fibre

Potrivit specialistilor, femeile au nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre zilnic. Acestea pot fi procurate cu usurinta dintr-o dieta echilibrata, bogata in cat mai multe alimente naturale si proaspete.

In cazul in care nu reusesti sa iti procuri doza zilnica de fibre din surse alimentare, poti opta si pentru suplimentele pe baza de fibre. Insa inainte de a apela la aceasta metoda, consulta un medic.

Tu cat de mult tii cont de fibre in alimentatia ta si a familiei tale? Ce tipuri de alimente cu fibre consumi cel mai des? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Doza zilnica fibre

Articole recomandate

Citeste si despre