8 metode care-ti accelereaza metabolismul

/ / Modificat: 2017-06-14
8 metode care-ti accelereaza metabolismul

Accelerarea metabolismului este una dintre conditiile necesare pentru a arde calorii si, implicit, pentru a scapa de kilogramele in plus. Exista mai multe metode simple, naturale si la indemana, prin care poti stimula metabolismul si iti poti creste sansele de a slabi repede si eficient!

Aerobic

Nimic nu stimuleaza mai repede si mai bine activitatea metabolica decat miscarea fizica, iar aerobicul este una dintre cele mai indicate activitati in acest sens.

Lucreaza toate grupele de muschi, pune in miscare tot corpul si mareste viteza de ardere a grasimilor si a caloriilor.

Apa

Nu degeaba se spune ca apa este cea mai buna prietena a oricarei diete de slabit. Organismul are nevoie de apa pentru a procesa caloriile si a le transforma in surse de energie, astfel incat sa nu se depuna in straturi adipoase, pe silueta ta.

Consumul redus de apa conduce la deshidratare, care incetineste viteza metabolismului si favorizeaza depunerea grasimilor.

Condimente picante

Mancarea picanta este unul dintre cei mai buni "carburanti" pentru metabolismul organismului. Cu cat alimentele sunt mai picante, cu atat viteza de ardere a caloriilor si grasimilor creste.

Nu este recomandat sa consumi preparate picante in cazul in care ai probleme cu stomacul sau digestia.

Ceai verde

Ceaiul verde este un alt produs natural recomandat in dietele de slabit. Contine o substanta numita ECGC, care are rolul de a stimula procesele sistemului nervos si de a grabi arderea caloriilor.

Cafea

Chiar daca este o bautura controversata, existand pareri pro si contra consumului ei, cafeaua ramane o bautura care te ajuta sa slabesti.

Consumul moderat de cafea neagra, fara zahar, creste rata metabolica a organismului si ajuta la arderea grasimilor.

Lactate

Consumul de lactate procura organismului cantitati mari de calciu, un mineral esential in stimularea metabolismului.

De aceea, lactatele sunt o categorie de produse recomandate in regimurile de slabit, insa doar daca sunt alese variantele cu un continut scazut de grasimi.

Mic dejun

Nutritionistii au ajuns la concluzia ca micul dejun ajuta la accelerarea metabolismului pe toata durata zilei.

S-a demonstrat faptul ca persoanele care iau zilnic micul dejun slabesc mai repede decat cele care sar peste el. Metabolismul organismului "porneste" abia dupa ce iei prima masa a zilei. Cu cat o iei mai devreme, cu atat acesta incepe sa functioneze mai repede si sa arda calorii mai rapid. Insa daca prima ta masa are loc abia in jurul pranzului, deja metabolismul a pierdut startul si incepe mai tarziu sa functioneze si sa arda caloriile.

Somn

Somnul si odihna sunt doua activitati esentiale care ajuta la slabit. Este foarte important sa dormi cel putin 6-7 ore pe noapte, pentru ca organismul tau sa functioneze in limite normale.

Oboseala aparuta pe fondul lipsei de somn incetineste metabolismul si favorizeaza ingrasarea.

Tu ce secrete cunosti sau pui in practica pentru a stimula metabolismul si a arde mai repede grasimile? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabit femei Diete slabit Metabolism

Articole recomandate

Citeste si despre