8 alimente care iti provoaca foame

/ / Modificat: 2017-03-29
8 alimente care iti provoaca foame

Principalul obiectiv intr-o dieta de slabit este sa scapi cat mai repede si mai usor de kilogramele in plus care-ti deformeaza silueta. Insa pentru a obtine astfel de rezultate, este important sa mananci mai putin si sa tii cat mai la distanta senzatia de foame, care te convinge frecvent sa "pacatuiesti".

Exista cateva alimente care iti pot sabota dieta, intrucat nu doar ca sunt bogate in calorii, dar iti provoaca mai multa foame si te predispun la ingrasat. Stai cat mai departe de ele atunci cand vrei sa slabesti si introdu in meniul tau cat mai multe alimente sanatoase, care tin de foame.

Cartofii prajiti

Dincolo de faptul ca dau dependenta de cat de gustosi sunt, cartofii prajiti sunt plini de grasimi nocive, carbohidrati simpli si sare. Din cauza continutului nutritional slab, la scurt timp dupa ce i-ai mancat, ti se va face foame si vei mai savura o portie, pentru ca nu sunt deloc satiosi. Nu faci decat sa furnizezi organismului sute de calorii, inutil, si zero nutrienti esentiali, care sa-l mentina in forma si plin de energie.  

Sucurile "light" sau "de dieta"

Credeai ca doar pentru ca bei sucuri "light", pe care scrie ca au zero calorii, nu te ingrasi si nu afectezi cu nimic regimul de slabit pe care il urmezi? Te inseli! Specialistii au demonstrat ca, desi nu au continut caloric mare, indulcitorii artificiali folositi in prepararea sucurilor dietetice cresc pofta de mancare si, mai ales, de dulce.  

Produsele de patiserie

  Placintele, croissantele, merdenelele, pateurile cu branza sau ciuperci - toate sunt crocante si apetisante, dar lipsite de valori nutritionale si beneficii pentru organism. In plus, sunt considerate "bombe" calorice, care nu tin de foame, dar cresc apetitul alimentar mai mult decat iti inchipui si iti ruineaza dieta.

Batoanele de cereale

Indiferent ca sunt indulcite cu zahar sau inlocuitori artificiali, batoanele de cereale, despre care crezi ca ajuta la slabit si la instalarea rapida si indelungata a senzatiei de satietate, au efect invers. Provoaca foame si determina cresterea aportului caloric zilnic, dandu-ti astfel dieta peste cap.

Batoanele cumparate din magazin contin foarte putine cereale integrale si vitamine si mai multi aditivi si carbohidrati care te predispun consumului excesiv de alimente.

Alcoolul

Alcoolul este un aliment pe care trebuie sa il eviti cu orice pret in dieta. Pe langa faptul ca furnizeaza calorii inutile organismului, alcoolul contribuie la accentuarea senzatiei de foame. Dupa ce bei un pahar de alcool, tendinta este sa consumi cantitati mult mai mari de mancare, decat ai face-o daca ai bea ceai sau apa.

Guma de mestecat

Cu cat mesteci mai multa guma de mestecat, cu atat iti va fi mai foame. Multe persoane care tin diete de slabit considera, in mod eronat, ca mestecarea gumei ajuta la combaterea senzatiei de foame. Guma este un aliment care "pacaleste" stomacul. Atunci cand o mesteci, sucurile gastrice sunt stimulate sa produca mai multa saliva. Stomacul incepe procesul de digerare, chiar daca nu exista alimente pe care sa le proceseze, iar in scurt timp se instaleaza senzatia de foame.

Dulciurile

Nu ai auzit pe nimeni care sa spuna ca dupa ce mananca ceva dulce - o prajitura, ciocolata, un biscuite etc. - i se face foarte repede foame? Este o reactie normala, intrucat aceste preparate sunt pline de carbohidrati simpli si zahar care stimuleaza pofta de mancare, determinandu-te sa mananci mai mult.

Cafeaua

Desi laudata pentru beneficiile ei in dietele de slabire, cafeaua are si dezavantaje, in special daca esti o persoana care nu poate rezista poftei de dulce si dai repede iama in cele mai delicioase prajituri. Specialistii au descoperit ca aceasta bautura energizanta stimuleaza pofta de dulce si creste apetitul, chiar daca, in prima faza, are tendinta de a-l suprima.

Mai stii si alte alimente care in loc sa iti taie senzatia de foame te provoaca sa mananci mai mult? Tie ce aliment iti provoaca cel mai repede foame? Impartaseste-ne exemplele si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente slabit Diete slabit

Articole recomandate

Citeste si despre