6 obiceiuri care te ajuta sa slabesti

/ / Modificat: 2017-02-20
6 obiceiuri care te ajuta sa slabesti

De multe ori, secretul slabitului nu consta in diete lungi si complicate sau programe dificile si extenuante de fitness, ci in schimbari mici si adoptarea unor obiceiuri zilnice simple si sanatoase. Iata cateva dintre obiceiurile pe care daca reusesti sa le introduci in programul tau zilnic, te vor ajuta sa slabesti cu succes!

Serveste zilnic micul dejun!

Expertii in nutritie au dovedit ca servirea zilnica a micului dejun contribuie din plin la efortul tau de a slabi.

Alimentele bogate in proteine si carbohidrati complecsi care se servesc adesea la prima masa a zilei - oua, cereale integrale, lactate, fructe etc. - te ajuta sa ai mai multa energie pe tot parcursul zilei si sa fii mai activa, sa arzi mai usor grasimile si sa scazi aportul de calorii pe care il ingerezi zilnic, prin scaderea poftei de mancare.

Renunta la masina! Mergi zilnic pe jos!

Nu este nevoie sa mergi la sala si sa iti dai suflul facand cele mai grele si complicate exercitii de fitness. Cel mai important este sa faci miscare, de orice fel.

Un obicei pe care l-ai putea integra cat mai repede in rutina ta zilnica este sa renunti la transportul cu masina si sa imbratisezi mai des mersul pe jos! Specialistii sustin ca o plimbare zilnica de 30 de minute poate face minuni pentru silueta si sanatatea ta.

Daca in unele seri, mai pui si rolele in picioare sau scoti si bicicleta "la aer", impreuna cu copilul sau partenerul de viata, atunci nivelul tau de activitate fizica va spori, iar kilogramele in plus se vor "evapora" mai repede si mai usor.

Seteaza-ti obiective realiste de slabit!

Gandeste in pasi mici si nu face salturi uriase in ceea ce priveste stabilirea obiectivelor de slabit, care nu se pot concretiza sau care chiar daca o fac, iti pun sanatatea pe butuci.

Orice femeie ar dori sa slabeasca mult si repede, dar este un tel imposibil de realizat in conditii de siguranta si sanatate optime. Obisnuieste-te cu ideea de a slabi putin si pe termen lung, dar sigur si fara riscul ca greutatea pierduta sa se reintoarca inapoi in silueta ta.

Transforma fructele in deserturile la care ravnesti mereu!

Sau cel putin obisnuieste-te sa le vezi ca pe niste deserturi. Schimba dulciurile si prajiturile calorice din meniul tau cu fructe proaspete sau preparate intr-un mod sanatos, astfel incat sa nu te ingrasi.

Daca reusesti sa introduci fructele - proaspete sau sub forma de inghetata, shake-uri etc. - in meniul tau zilnic si sa renunti la dulciuri si prajituri, vei slabi mai repede decat iti puteai imagina. Scapi de o cantitate impresionanta de zahar, grasimi, dar si conservanti periculosi pentru sanatate si silueta.

Invata-te sa mananci portii mici si dese!

Un alt obicei pe care este important sa il deprinzi si care te ajuta sa slabesti usor si fara efort este diminuarea portiilor. Renunta sa crezi ca daca mananci o singura data pe zi, o cantitate impresionanta de alimente, este suficient si nu ai cum sa te ingrasi.

Specialistii recomanda un meniu format din 5 mese pe zi - 3 mese principale si 2 gustari. Portiile trebuie sa fie echilibrate. Este important sa mananci atat cat sa te saturi, dar sa nu te simti balonata si umflata.

Mananca incet si taie alimentele in bucati cat mai mici. Mesteca fiecare bucata de mai multe ori si ai grija sa iei masa in tihna.

Evita sa mananci seara tarziu!

Nu manca niciodata inainte de culcare, deoarece ingrasa si nici nu face bine organismului. Este recomandat ca ultima masa a zilei sa fie luata cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare, pentru a permite digerarea completa a alimentelor si evitarea depunerii in straturi adipoase.

Un truc pentru evitarea tentatiei de a manca noaptea este spalatul pe dinti. Se pare ca cei care apuca sa se spele pe dinti imediat dupa cina, renunta sa mai manance dupa aceea, pentru a nu fi nevoiti sa se spele din nou.

Tu ai reusit sa adopti astfel de obiceiuri sanatoase de slabit in programul tau zilnic? Care este metoda ta sanatoasa pentru slabit? Spune-ne trucurile si secretele tale de slabit in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri slabit Diete slabit Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre