6 dulciuri care nu ingrasa

/ / Modificat: 2017-02-28
6 dulciuri care nu ingrasa

Este oare posibil sa te poti bucura si rasfata cu dulciuri fara sa te ingrasi deloc? Specialistii sustin ca, in afara de apa, toate alimentele ingrasa, insa in proportii diferite. Deserturile care ingrasa cel mai putin reprezinta solutia ideala de a-ti satisface pofta de dulce, fara a-ti afecta deloc silueta. Iata cateva idei de dulciuri care nu se "vad" deloc pe cantar!

Exista un compromis intre consumul de dulciuri si dieta de slabit. Se numeste "desertul care nu ingrasa". Te ajuta sa continui sa mananci dulciuri, fara a pune niciun gram in plus in greutatea ta. Chiar daca poate parea un vis imposibil, astazi este o realitate. Exista deserturi care nu doar ca nu ingrasa, dar ajuta si la topirea grasimilor din organism.  

Inghetata de casa

Inghetata facuta in casa este un desert simplu si usor, care poate fi consumat in orice dieta de slabit. Regula este sa fie facuta in casa, astfel incat sa poti controla cantitatea de zahar pe care o pui in preparat. Inlocuieste zaharul cu fructe bine coapte. Daca eviti, in reteta, smantana sau laptele, si prepari inghetata doar din fructe si apa, atunci reteta este mai putin calorica si nu te ingrasa deloc.  

Spuma de capsuni (fructe)

  Daca nu poftesti la o inghetata savuroasa, poate doresti sa savurezi o spuma cremoasa si delicioasa de capsuni sau din alte fructe! Nu este la fel de consistenta si rece pentru inghetata, dar nici nu are textura lichida a smoothie-ului. Este un desert revigorant de vara, care se prepara doar din spuma de ou si fructe bine coapte, astfel incat sa nu fii nevoita sa adaugi zahar sau alti indulcitori, pentru gust.

Ciocolata neagra

Exista si ciocolata care nu ingrasa. Este vorba de ciocolata neagra care contine 70-80% cacao si este 100% naturala. Pe langa faptul ca nu adauga kilograme in plus siluetei, ciocolata neagra atrage o multime de alte beneficii pentru sanatatea organismului, fiind recomandat sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane.

Fructe coapte

Coacerea fructelor la cuptor iti permite sa prepari tot soiul de deserturi delicioase, care te mentin in forma si nu iti afecteaza silueta. Fructele coapte aromate cu scortisoara, vanilie si umplute cu fistic sau alte ingrediente sanatoase reprezinta un desert sanatos, perfect pentru silueta ta.

Budinca de ciocolata

La fel ca si in cazul inghetatei, atat timp cat budinca este preparata in casa, doar cu ingrediente naturale si fara conservanti sau indulcitori calorici, poate deveni un desert pe care-l poti savura fara grija ingrasarii.

Salata de fructe

Salata de fructe este un desert savuros si foarte sanatos, perfect pentru vara. Cel mai simplu mod de a-ti satisface pofta de dulce este sa amesteci cateva bucati de fructe intr-un bol, sa adaugi peste ele putina ciocolata neagra rasa si un strop de frisca cu continut scazut de zahar si grasimi si sa te bucuri de aroma unei salate de fructe gustoase si sanatoase.

Mai cunosti si alte dulciuri sau retete de deserturi care sa nu te ingrase sau sa-ti dea dieta peste cap? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dulciuri dieta Alimente slabit

Articole recomandate

Citeste si despre