5 motive pentru care femeile renunta la diete

/ / Modificat: 2013-09-10
5 motive pentru care femeile renunta la diete

Dietele in care femeile se aventureaza fara acordul medicului sau doar la auzul unor vorbe bune despre ele se sfarsesc intotdeauna inainte de a da primele rezultate.

Motivele frecvente pentru care acestea renunta la curele de slabire sunt variate: nu dau rezultate suficient de repede, nu au suficienta vointa pentru a respecta regulile si restrictiile lor sau, pur si simplu, acestea invata sa se simta bine in pielea lor si nu mai au nevoie de cure si regimuri frustrante si fara sens!

Descopera principalele motive pentru care multe femei abandoneaza frecvent dietele de slabire!

Pentru ca o tin din motive gresite

Multe femei se asteapta ca dupa terminarea unei diete, sa aiba silueta unui model de coperta si sa atraga ca un magnet porivirile barbatilor. In momentul in care descopera ca asteptarile lor au fost inselate si ca lucrurile nu stau cum credeau ele, abandoneaza din mers dieta si revin la vechiul stil de viata.

Inainte de a urma o dieta, este indicat sa stabilesti cu exactitate motivele pentru care vrei sa slabesti, sa analizezi cat de realiste sunt si cata importanta au pentru tine. Un motiv intemeiat care te poate ajuta sa tii o dieta pana la capat este pentru a-ti imbunatati starea de sanatate, afectata de supraponderalitate, nu pentru a ajunge sa ai silueta de fotomodel.

Nu isi stabilesc obiective realiste

Multe femei fac greseala de a urma o dieta pentru a slabi, fara a stabili exact care sunt asteptarile pe care le au in ceea ce priveste numarul de kilograme pe care vor sa il dea jos. Nu stiu exact cat anume vor sa slabeasca, dar cu siguranta ca atunci cand sunt intrebate, raspund "mult".

Nu poti incepe o dieta fara a stabili cu exactitate numarul de kilograme de care vrei sa scapi din greutate. Este important sa ai un tel spre care sa tinzi pentru a te tine, pana la capat, de o dieta.

La fel de important este insa sa fii realista in stabilirea acestor obiective, intrucat nu poti avea pretentia ca o dieta sanatoasa si echilibrata sa te slabeasca 10 kilograme intr-o saptamana, fara repercusiuni negative asupra corpulului.

Daca iti propui obiective nerealiste, exista riscul sa renunti la dieta inca din primele zile. Atunci cand acul cantarului nu va reflecta asteptarile tale, vei considera ca nu este un regim bun si ca trebuie sa incerci altceva.  

Se lovesc frecvent de efectul Yo-Yo

Efectul Yo-yo este o reactie a organismului care apare in momentul in care tii diete nesanatoase, care promit slabirea unui numar foarte mare de kilograme intr-un timp foarte scurt. Aceste diete atrag ca un magnet interesul femeilor care vor sa slabeasca.

Pe langa faptul ca le dau sanatatea peste cap, acestea se lovesc, la sfarsitul lor, de o reactie neplacuta, care le demoralizeaza: kilogramele revin la loc in greutate si, de cele mai multe ori, sunt mai numeroase decat la inceput. Acesta este efectul yo-yo cauzat de slabirea brusca in greutate.  

Nu isi pun la punct sanatatea emotionala

In momentul in care viata ta este un haos, esti in depresie si problemele au tendinta de te coplesi in fiecare zi, este foarte greu sa obtii rezultate in urma dietelor sau sa te tii pana la capat de una.

dieta_greutate

Stresul si grijile sunt principalele piedici in calea urmarii unei diete sau a unui plan de slabit sanatos si echilibrat. Te fac sa renunti inca de dinainte de a incepe, din cauza ca nu reusesti sa ii acorzi atentia necesara si sa urmezi regulile pe care le impun.

Inainte de a incepe o dieta de slabit, fa-ti ordine in viata personala, elibereaza-ti mintea si concentreaza-te pe imbratisarea unui stil de viata sanatos.

Schimba-ti alimentatia, fa sport si apeleaza la tehnici de relaxare pentru a atrage, din nou, armonia, linistea si sanatatea in viata ta.  

Invata sa-si iubeasca propriul corp

Exista un moment in care multe femei constientizeaza ca nu au nevoie de o silueta de fotomodel pentru a fi frumoase si apreciate si ca aspectul fizica conteaza mai putin decat credeau in atragerea fericirii.

In momentul in care invata sa isi iubeasca corpul si sa se simta bine in pielea lor, majoritatea femeilor renunta la diete sau, cel putin, la ideea nebuneasca de a slabi zeci de kiograme intr-un timp foarte scurt.  

Tu ai renuntat vreodata la o dieta de slabit pe care ai inceput-o? Spune-ne motivele pentru care ai luat aceasta decizie in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre