Viata de cuplu si cresterea copilului

/ / Modificat: 2017-01-05
Viata de cuplu si cresterea copilului

Viata de cuplu pare sa nu se pupe deloc cu cresterea unui bebelus. Aparitia copilului a fost asociata cu o viata sexuala nesatisfacatoare, izolare, lipsa de comunicare si certuri mai dese. Nu ar trebui ca venirea pe lume a bebelusului si cresterea copilului sa fie o umbra in calea fericirii cuplului, ci o implinire a lor. Fii un "parinte" responsabil pentru relatia ta!

comunicare_cuplu

Aparitia copilului si schimbarile din cuplu

In mod cert bebelusul atrage multe schimbari in viata voastra de familie. Este de ajuns sa te uiti in jurul tau la cupluri care au copii, sa auzi tot soiul de povesti si intamplari ca sa iti dai seama ca odata ce nasti nu mai sunteti doar voi doi, ci voi doi si copilul.

Centrul universului vostru devine copilul si, daca va fi nevoie, sunteti dispusi sa va sacrificati relatia pentru a asigura bunastarea copilului. Dar nu ar trebui sa existe o parte sau alta, ci o imbinare armonioasa a celor doua in vederea construirii unei familii frumoase.

De-a lungul timpului, familiile si cuplurile au avut de suferit dupa nasterea copilului. Oboseala, responsabilitatea, stresul si grijile zilei de maine isi pun amprenta asupra felului in care comunicati si va-ntelegeti, dar si a vietii sexuale.

Nu uita ca ai o datorie cand esti parinte, dar esti responsabila pentru relatia ta

Important este sa stiti la ce sa va asteptati pentru a putea preveni problemele si deteriorarea relatiei sexuale si emotionale dintre voi. Cu siguranta veti avea nevoie de mai multa liniste, relaxare si timp petrecut impreuna. Atunci faceti in asa fel incat sa aveti si voi doi loc in lumea parca acaparat de copil. Invatati din greselile celor din jur.

In plus, ati putea constata ca problemele cu care va veti confrunta in cresterea copilului va apropie mai mult decat credeati. Mai ales daca decizia de a avea un bebe a fost luata de comun acord. Atunci cand va hotarati sa faceti acest pas stiti foarte bine ca vor aparea schimbari si ca tot ceea ce veti face impreuna va fi spre binele familiei pe care o veti forma. Poate ca de acum veti invata sa va apreciati mai mult tocmai din cauza ca momentele intime sunt mai rare si mai greu de planificat.

In orice caz, parintii sunt datori relatiei lor sa o tina cat mai vie si satisfacatoare. Asa cum pentru cresterea copilului stii ca trebuie sa te gandesti la hainute, mancare, gradinita, scoala si asa mai departe, asa trebuie sa ai in vedere si timpul liber, momentele intime cu partenerul, comunicarea deschisa cu el si micile escapade in doi.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata cuplu crestere copil Relatie cuplu copil Relatie cuplu dupa nastere Parinti sex Sex cuplu Crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre