Proaspata mamica si reluarea vietii sexuale

/ / Modificat: 2013-04-10
Proaspata mamica si reluarea vietii sexuale

Momentul mult asteptat a sosit, bebelusul a fost adus pe lume! Pana nu demult cei doi si-au concentrat atentia unul asupra celuilalt, dar micutul are nevoie de toata grija asa ca viata cuplului devine mai complexa.
 


Cele 9 luni de sarcina i-au dat mamei posibilitatea mamei de a se adapta la aceasta noua perspectiva asupra feminitatii sale. Dar cu toata aceasta etapa de pregatire, prima perioada de dupa nastere nu e deloc usoara.

Foarte multe necesitati noi apar. Mamica trebuie sa se refaca fizic dupa travaliu, alapteaza, schimba scutece, leagana, vegheaza, isi face nenumarate griji. Bineinteles ca proaspatul tata e aproape si face tot posibilul sa ajute dar cea care incaseaza cea mai mare parte din stres tot ea este.

E o perioada foarte frumoasa dar si foarte dificila.

Refacerea fizica a mamei necesita cel putin 2 luni. In aceasta vreme parintii se obisnuiesc cat de cat cu noul statut, nu se mai sperie atat de usor la fiecare scrancet inexplicabil al bebelusului. Energia lor e concentrata asupra lui, totul e sub control, lucrurile par sa se linisteasca putin. Aparent, pentru ca o oarecare stare de alerta se mentine.

Dupa nastere, mama e atat de dedicata micutului incat uita de sine. Si nu exista nimic mai firesc decat acest lucru. Mai tarziu insa, un usor sentiment de pierdere a independentei isi poate face loc in mintea ei.

Multe femei intampina dificultati in a-si redobandi aspectul fizic de odinioara, fapt care poate genera un sentiment de nemultumire. In aceasta perioada atractia sexuala atinge cote minime ba chiar "valori negative". Unele mame cred ca nu se cade sa se gandeasca la sex sau s-ar simti vinovate daca, pentru o clipa, ar uita de micutul acela care doarme acolo in patut.

Se concentreaza complet asupra ingrijirii lui, dar isi ignora complet propriile nevoi. Aceasta poate fi o adevarata capcana pentru cuplu. Cei doi se instraineaza sau pot aparea tensiuni si certuri.

Acum a venit momentul sa va asigur ca dragostea fata de copil si dragostea fata de sot sunt doua lucruri perfect compatibile. De fapt ele chiar trebuie sa se manifeste plenar pentru ca sunt doua elemente care concura la echilibrul vietii de familie. Daca exista tensiuni sau sentimente negative micutul le va percepe, oricat de mult ar incerca parintii sa le musamalizeze.

Pe langa cunoasterea propriilor nevoi, un element important in educatia copilului este acela de a percepe nevoile si dorintele parintilor. Astfel se creeaza un echilibru intre el si cei din jur. Cel mic va fi candva un adult responsabil.

Mama are toata libertatea sa se ingrijeasca de fericirea ei intima si trebuie sa inteleaga ca aceasta nu inseamna ca-si neglijeaza copilul. Pentru a-i putea asigura stabilitatea emotionala si educatia care i se cuvin, trebuie in primul rand sa fie ea fericita si implinita. Putin sport, o sedinta de masaj, innoirea garderobei sau alte mici placeri, o vor reinvia pe femeia sexy si increzatoare dinainte de sarcina.

Comunicarea intima cu partenerul de viata nu trebuie sa piarda teren. Duceti copilul la bunici si permiteti-va mici evadari romantice in doi. Reluati viata sexuala si bucurati-va unul de celalalt.

Si nu uita: orice lucru faci pentru tine mamico, ii va bucura pe sotul tau, apoi pe copilul tau, pentru ca parintii lui sunt fericiti!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre