Cum sa reactionezi cand copilul va prinde facand sex

/ / Modificat: 2017-06-19
Cum sa reactionezi cand copilul va prinde facand sex

Sexul cu copiii prin preajma este intotdeauna buclucas si expus imprevizibilului. Poate ca multe dintre voi va bagati in cuibusorul de nebunii alaturi de partener cu gandul ca micutul vostru sunt in camera lor si la ora aceea cu siguranta doarme. Ei bine, se poate intampla ca intr-una dintre seri, prichindelul sa faca o mica vizita-surpriza in camera voastra si sa va prinda asupra faptului. Cum reactionezi?

Desi de cele mai multe ori inchizi bine usa si incerci sa il inveti constant pe copil sa ciocane la usa inainte de a intra intr-o camera in care usa este inchisa si sunt oameni acolo, se mai intampla si astfel de surprize. Nu trebuie sa fie o experienta devastatoare. Nu este nimic rau pentru copii sa inteleaga ca parintii au un mod mai special de a avea contacte fizice unul cu celalalt.

Cum trebuie sa reactionezi?

Probabil ca prima oara te blochezi, nu-i asa? Este cazul sa te deblochezi si sa apuci prima haina pe care o intampini in cale, sa te imbraci si sa mergi de urgenta la copil. Daca micutul nu iese din camera imediat, ci ramane blocat in pragul usii ii poti spune "Mami si tati petrec momente intime, private impreuna, asa ca te rog frumos ca acum sa parasesti camera si sa inchizi usa. Mami vine imediat la tine".

Cum sa reactionezi cand copilul va prinde facand sex

Este momentul pentru discutii. Oricat de greu ar fi sa comunici in astfel de momente trebuie sa incerci sa te aduni si sa pornesti o discutie cu micutul tau. Intreaba-l mai intai ce a vazut. In functie de asta iti vei da seama la ce nivel conversational te situezi in discutia cu el.

Felul in care discuti cu copilul despre acest subiect depinde de varsta pe care o are! Daca e prea mic atunci nu este cazul sa intri in detalii, ci doar sa ii spui ca totul este in regula si ca nu s-a intamplat nimic grav. Insa daca este suficient de mare ca sa inteleaga ce anume a vazut, atunci este cazul pentru discutia despre sex.

  • Un copil de 3 ani de exemplu, te-ar putea intreba daca cineva a fost ranit (din perspectiva sigurantei).
  • Un copil de 5 ani s-ar putea dovedi un mic om de stiinta si ar putea fi interesat cu exactitate de "ce anume se intampla acolo". Ofera-i cateva detalii, dar nu intra in amanunte!
  • De la copilul de 8 ani cu siguranta ca vei primi mai multe intrebari si vei constata probabil ca i se pare ciudat ce se intampla acolo si nu intelege de ce 2 oameni ar vrea sa faca asta. Este cazul pentru a initia discutii despre sex si sexualitate.
  • La copilul de 12 ani poti sesiza deja jena de pe chip si ideea de "Ooo, Doamne, mi-am prins parintii facand sex".

Ce trebuie sa ii spui copilului?

Ai inteles! Trebuie sa discuti cu el! Acum stai probabil si te intrebi ce sa ii spui exact? Cum sa faci sa ii explici pe intelesul lui un lucru care nu este nicidecum pentru varsta lui? In primul rand ca nu trebuie sa creezi un moment jenant. Trebuie sa fii cat mai destinsa, nici prea intimidata, nici prea incurcata. Trebuie sa ii spui ca "ceea ce faceau mami cu tati este un lucru intim si care priveste numai oamenii mari, de aceea mami te roaga mereu sa bati la usa cand vrei sa vii in camera noastra". Numai daca acesta continua cu intrebari si curiozitati este cazul sa pornesti discutia despre educatie sexuala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex cuplu Sexualitate copii Discutii despre sex

Articole recomandate

Citeste si despre