Cina in familie

/ / Modificat: 2010-04-21
Cina in familie


 Cine mai are timp in ziua de azi de cina in familie? Cina in familie pare un obicei invechit si chiar imposibil de realizat in ziua de azi, cand membrii unei familii au programe atat de diferite si zilele par mult prea scurte pentru cate lucruri sunt de facut.

Cu toate acestea, statul la masa impreuna cu toata familia este inca cea mai buna modalitate de a relationa si de a- cunoaste pe ceilalti.

Transformarea cinei in familie intr-o prioritate nu este un lucru usor, dar beneficiile pe termen lung merita efortul. Cina in familie le ofera membrilor familiei sansa de a oferi si primi intelegere si de a-si impartasi experinetele.

9 sfaturi despre cum sa profiti la maxim de cina in familie

 1.Ca parinte, nu te simti vinovat daca cina in familie nu este un eveniment zilnic. Incepe cu ce este posibil in acel moment, facand o tranzitie naturala inspre mancatul impreuna de cateva ori pe saptamana.

2. Discutiile in familie nu trebuie neaparat sa inceapa si sa se sfarseasca la masa. Membrii familiei, inclusiv copiii mici, pot sa inceapa sa comunice in timp ce ajuta la pregatirea mesei. Conversatiile de la masa pot sa continue in timp ce familia strange masa si spala farfuriile.

3. Cina in familie ar trebui sa reprezinte o ocazie de ralaxare. Subiectele neplacute, criticile negativiste, si comentariile rautacioase nu isi au locul in cadrul discutiilor de la masa.

4. Include-i intotdeauna si pe copii in dicutiile de la masa. Participarea lor la discutie ii va face sa se simta mai apreciati si ii va expune la un nou limbaj. Arta conversatiei si a vorbitului pe rand reprezinta abilitati sociale foarte importante.

5. Intrebarile punctuale puse copiilor (de exemplu "Ai gasit pana la urma CD-ul acela pe care ti-l doreai?") au mai mult succes decat cele generale (de exemplu "Cum a fost ziua ta?" sau "Ce ai facut azi?").

6. Rasul este cea mai buna "muzica" pentru cina.

7. Mesele in familie nu trebuie sa aiba loc neaparat seara. Ele pot fi si sub forma micului dejun sau a pranzului in timpul weekendului.

8. Poti sa mai schimbi locatia mesei in familie cateodata. De exemplu, organizati un picnic in weekend, mergeti la un  restaurant sau luati un mic dejun in camera copilului vostru.

9. Inchide televizorul si radioul si incearca sa nu raspunzi la telefon in timpul mesei. Cu cat mai putine lucruri care sa va distraga, cu atat mai bine.


Faptul ca va veti intalni mai des cu totii la cina s-ar putea sa fie intampinat cu oarecare rezistenta din partea celorlati membrii ai familiei, mai ales daca nu face parte din rutina obisnuita de seara. In timp insa, placerea companiei si sentimentul de siguranta va prima si toata lumea va astepta acest moment placut al zilei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cina in familie

Articole recomandate

Citeste si despre