Ce pot face taticii pentru mame

/ / Modificat: 2011-11-01
Ce pot face taticii pentru mame

Viata unei femei poate deveni deseori coplesitoare, intre sarcinile de serviciu, treburile casnice si grija pe care o poarta membrilor familiei. In aceste conditii, interventia partenerului de viata devine absolut necesara pentru a se pastra un echilibru conjugal. Iata ce pot face taticii pentru mame atunci cand lucrurile par sa scape de sub control sau pur si simplu isi doresc o sotie fericita.

Preia intiativa cu copiii

Cand micutul vostru are o problema sau o necesitate imediata, implica-te imediat ce observi acest lucru. De pilda, ofera-te sa supraveghezi tu copilul atunci cand mergeti sa luati masa la restaurant. Daca sotia iti sugereaza cum sa procedezi intr-o anumita problema, ia in calcul ce ti se pare util si continua sa te ocupi de cel mic, fara sa pretinzi ajutor.

Ocupa-te in mod regulat de cate o sarcina gospodareasca

Alege o sarcina gospodareasca, precum dusul gunoiului sau curatarea saptamanala a ferestrelor si realizeaz-o in mod regulat, fara sa faci mare caz despre acest lucru.

Foto: sushthoughts.files.wordpress.com

Organizeaza iesiri in oras

Fa-i cate o surpriza placuta si organizeaza iesiri in oras cu sotia ta, ocupandu-te personal de angajarea bonei, anuntarea copiilor ca veti lipsi si de rezervarile la restaurant sau la film.

Implica-te in viata de familie

Arata-i partenerei tale ca iti pasa si implica-te in viata de familie, dand dovada de interes, intelegere, sprijin si empatie. Cu alte cuvinte, renunta la atitudinea de retragere in fata neplacerilor, la analizele detasate si la eternul dezacord. Incearca sa-ti imaginezi cum ar fi sa se transfere pe umerii tai toate sarcinile ei.

Atunci cand te simti deranjat sentimentele negative ale sotiei tale, cauta sursa acestora, nu le ignora sperand ca se vor rezolva de la sine.

Ofera-i cate o seara libera saptamanal

Demonstreaza-i ca te gandesti la necesitatile ei si fa-i cadou cate o seara libera in fiecare saptamana, in care sa nu fie nevoita sa se preocupe de copii, de cina si de menaj. Chiar daca nu este adepta iesirilor in oras cu prietenele, o baie fierbinte in liniste ii va incarca bateriile. Orice ar alege, tu trebuie sa iti iei angajamentul domestic de dragul relaxarii ei. Pana la urma, tu ai toate celelalte seri doar ale tale, nu?

Fa tu primul pas!

O relatie este similara cu meci de tenis, in care femeia incepe de obicei fiecare joc. Inverseaza rolurile si fa tu primul pas, intreband-o cum i-a fost ziua sau invitand-o la o discutie deschisa despre voi.

Ai grija de reputatia ei

Nu uita niciodata sa o pui intr-o lumina buna in fata prietenilor si a familiei, mai ales atunci cand ea nu se afla de fata. Acesta este unul din secretele de aur ale cuplurilor longevive si armonioase.

Marturiseste-i o slabiciune personala

Deschiderea sincera fata de sotia ta ii va reconfirma faptul ca nu a gresit atunci cand a spus "da" in fata altarului. Marturiseste-i o slabiciune personala atunci cand pare abatuta si arata-i ca o intelegi perfect cand lucrurile devin dificil de infruntat. Legatura voastra intima se va consolida in mod semnificativ.

Ofera-i tandrete si atunci cand nu urmeaza sa faceti dragoste

Nu-ti manifesta afectiunea doar atunci cand urmeaza sa faceti dragoste. Imbratisarile, mangaierile, masajul relaxant si cuvintele frumoase prin percepute infinit mai bine de sotia ta atunci cand nu par doar o invitatie la sex. Spune-i ca o iubesti in fiecare zi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicare in cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre