Beneficii multiple ale sexului

/ / Modificat: 2012-03-13
Beneficii multiple ale sexului

Sexul ofera placere numita orgasm. Este unul dintre principalele roluri pentru care apelam la "serviciile" lui. Totusi, pe langa placerea unica pe care o ofera un orgasm exista si alte beneficii atat fiziologice, cat si psihologice de pe urma sexului. Intarirea sistemului imunitar, slabitul sau reducerea durerilor si combaterea stresului sunt doar cateva din cele peste 200.

Ajuta la slabit

Sexul arde calorii. Este un fapt dovedit stiitific. Astfel ca, doar 30 de minute de sex ard chiar si peste 85 de calorii. Poate ca nu este foarte mult, dar daca faci un calcul simplu, doar 42 de reprize sexuale a cate 30 de minute ard 3570 de calorii, mai mult decat suficient pentru a da jos cel putin 500 de grame.

Elibereaza stresul

Acesta este un efect psihologic important al stresului. El are rolul de a regla presiunea arteriala si de a reduce stresul din organism. Chiar si simpla imbratisare dintre 2 parteneri are rolul de a reduce presiunea arteriala. Este o metoda de relaxare si descarcare eficienta!

Intareste sistemul imunitar

O viata sexuala sanatoasa inseamna un organism puternic. Contactul sexual de cel putin 1 data sau 2 de ori pe saptamana a fost asociat cu cresterea numarului de anticorpi din organism, care protejeaza impotriva infectiilor.

Asigura sanatatea inimii

Mult timp s-a crezut ca efortul excesiv depus in timpul unui act sexual ar putea fi asociat cu infarctul. Nu numai ca acesta nu provoaca aceasta afectiune, dar specialistii considera ca sexul de 2 sau mai multe ori pe saptamana reduce de 2 ori riscul de atac de cord fatal la barbati, in comparatie cu cei care fac sex doar o data pe luna.

Reduce durerile

Atunci cand creste nivelul hormonului oxitocina, sporeste si nivelul endorfinei, iar durerea se diminueaza. Asadar, daca durerea de cap, sindromul premenstrual sau durerile de artrita se diminueaza dupa un contact sexual, este datorita nivelului crescut de oxitocina.

Imbunatateste stima de sine

Imbunatatirea stimei de sine reprezinta unul dintre cele peste 200 de motive pentru care oamenii fac sex. Sexul face ca persoanele sa se simta bine, insa ii ajuta sa aiba si o impresie mai buna despre propriile persoane.

Imbunatateste relatia de cuplu

Atunci cand faci sex si mai ales cand ai orgasm, nivelul oxitocinei, denumita si "hormonul dragostei", creste si te ajuta sa stabilesti relatii si conexiuni intime si personale profunde cu partenerul tau.

Reduce riscul cancerului de prostata

Ejacularea frecventa reduce considerabil riscul de cancer de prostata pe termen lung. Medicii sustin ca un numar de 21 de ejaculari pe luna sau chiar mai multe contribuie la profilaxia lui.

Intareste muschii pelvieni

Sexul ajuta la tonifierea muschilor pelvieni, care ajuta la imbunatatirea considerabila a vietii sexuale si nu numai. Binecunoscutele exercitii Kegel au acelasi rol, iar sexul este un exercitiu natural si care ofera si bonus: placere si alte beneficii pentru o viata sanatoasa.

Ajuta somnul

Tot oxitocina este responsabila si pentru un somn mai odihnitor. Un somn linistit inseamna o multime de efecte benefice pentru sanatate, iar sexul sporeste nivelul hormonului dragostei ajutand la imbunatatirea lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex cuplu Relatie cuplu Parinti sex

Articole recomandate

Citeste si despre