7 sfaturi pentru parinti de la cuplul Jolie-Pitt

/ / Modificat: 2013-03-06
7 sfaturi pentru parinti de la cuplul Jolie-Pitt

Cuplul Jolie-Pitt nu este celebru doar prin prisma carierelor artistice ale celor doua vedete, ci si datorita numarului impresionant de copii pe care familia lor ii aduna la un loc: nu mai putin de 6. Nu sunt casatoriti si nu se conformeaza deloc canoanelor clasice in stilul lor de viata, dar cresc 6 copii frumosi si inteligenti, iar toate mamicile de rand vor sa le afle secretele! Iata care sunt principalele sfaturi pe care Angelina Jolie si Brad Pitt le-au dat, de-a lungul timpului, cu privire la cresterea si ingrijirea copiilor!

Sfaturile si declaratiile pe care cuplul Brangelina le-a oferit, de-a lungul timpului, despre ingrijirea copiilor au fost luate la puricat de experti in acest domeniu. Specialistii au identificat foarte multe sfaturi pretioase pe care le-a oferit cel mai celebru cuplu din showbizz si pe care orice parinte merita sa le ia in considerare!

Cina in familie

  In 2011, Angelina Jolie a declarat ca cina este un moment special pentru familia lor, in care se strang cu totii la masa si petrec momente speciale impreuna. Potrivit celebrei mamici, in timpul mesei, copiii nu au voie cu jocuri, telefoane si nu se uita la televizor. Ba chiar, de multe ori, masa se ia in liniste, acestea constituind momente relaxante si pretioase in educatia si cresterea lor.

Generozitate si voluntariat

Brad Pitt si Angelina Jolie sunt considerate cele mai generoase peronalitati din showbizzul international. Implicate in numeroase proiecte caritabile si actiuni umaniste, vedetele ofera un exemplu pretios celor mici si transmit valori importante copiilor lor. Cei mici au ocazia sa invete mai usor ce inseamna empatia si sa-si dezvolte spiritul de solidaritate.

Timp separat cu fiecare copil

Desi familia lor numara nu mai putin de 6 copii, iar carierele celor doi actori le ocupa foarte mult timp, cele doua vedete isi gasesc intotdeauna loc in program pentru a petrece momente alaturi de cei mici. Pe langa momentele petrecute in sanul familiei, fiecare parinte petrece timp individual, separat, cu fiecare copil in parte.

Este o initiativa demna de laudat, deoarece este important ca, in cazul unei familii mai mari, fiecare parinte sa gaseasca timp pentru a sta cu fiecare prichindel in parte. Contribuie din plin la dezvoltarea emotionala armonioasa a copiilor si intareste legatura dintre ei.  

Instinctul de parinte

Lasa din cand in cand deoparte cartile despre cresterea copilului si bazeaza-te pe instinct in ingrijirea lui! Acesta este sfatul pe care cuplul Jolie-Pitt il ofera parintilor, considerand ca acestia stiu intotdeauna mai bine de ce anume are nevoie copilul si care este cea mai buna metoda de crestere a lui.

Specialistii sunt de parere ca instinctul parental joaca un rol esential in dezvoltarea celui mic, insa ca parintii nu ar trebui sa renunte la sursele sigure de informare, cum sunt cartile, sfaturile medicilor, emisiunile televizate etc.

Promovarea individualitatii copilului

Angelina si Brad Pitt sunt unii dintrei cei mai cunoscuti promoteri ai individualitatii atat in cuplu, cat si in randul copiilor. Potrivit celebrei mamici, fiecare dintre cei 6 copii are o individulitate proprie puternica, deoarece dintotdeauna au fost lasati sa faca alegeri proprii, sa-si manifeste activ propriile lor personalitati si pasiuni, fara ca ea sau partenerul ei, Brad, sa ii fi influentat in vreun fel.  

Disciplina in echipa

Chiar daca au recunoscut ca, uneori, sunt partinitori cu copiii lor, in special cu micutii cu care au stabilit relatii mai apropiate, intotdeauna disciplinarea copiilor este un proces de echipa. Potrivit declaratiilor Angelinei, atunci cand unul dintre ei are tendinta de a fi prea dur sau prea indulgent cu unul dintre copii, celalalt are grija sa echilibreze balanta si sa se asigure ca masurile disciplinare sunt corect luate.

Comunicarea sincera cu copiii

In familia Jolie-Pitt, nu exista secrete, iar copiii sunt intotdeauna pusi la curent cu ce se intampla in jurul lor. Brad Pitt a declarat ca Angelina spune intotdeauna adevarul copiilor, dar ca are grija sa ii scuteasca intotdeauna de detalii prea intime sau neadecvate varstei lor.

Mai cunosti si alte sfaturi celebre ale cuplului Jolie-Pitt pentru cresterea copilului? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre