6 greseli frecvente ale mamicilor in casnicie

/ / Modificat: 2012-02-29
6 greseli frecvente ale mamicilor in casnicie

art_cuplu_fericitCele mai frecvente greseli pe care le fac mamicile in casnicie izvorasc din asteptarile pe care le au de la barbati si de la casatorie, dar pe care nu le zic cu voce tare. De asemenea, caderea in monotonie, neglijarea partenerului in favoarea copiilor si alte astfel de obiceiuri din ce in ce mai frecvente conduc la destramarea celor mai multe mariaje.

1. Devii prea comoda in relatia de cuplu!

Adu-ti aminte de inceputurile relatiei voastre cand ai fi facut orice sa il cuceresti si sa fie numai al tau. Ai reusit, dar acum te-ai lasat pe tanjala in incercarea de a-i suscita interesul pentru tine si pentru femeia din tine.

Nu te mai aranjezi, nu ii mai faci surprize, nu mai faceti sex si nu va mai distrati impreuna ca odinioara. Gresit! Trebuie sa incerci sa mentii focul pasiunii aprins ca la inceput, chiar daca au trecut 10 ani de casnicie si au aparut 3 copii.

art_curatenie_cuplu2. Nu iti exprimi dorintele si asteptarile pe care le ai de la el!

Ai vrea sa fie mai dragastos, sa te ajute mai mult in treburile casei, sa te mai tina in brate ca odinioara, dar nu ii zici niciodata aceste lucruri! Nu te astepta ca barbatii sa intuiasca nevoile pe care le ai. Cel mai sigur este sa ii spui mereu ce asteptari ai de la el. Si nu prin tipete si scandaluri. Numai asa veti putea intari relatia de cuplu!

 

3. Faci totul pentru el, fara a astepta nimic in schimb!

Daca esti genul de femeie care ar da orice pentru barbatul de langa ea, este timpul sa iti reorientezi pozitia. Este important ca intr-un mariaj amandoi sa plecati de pe picior egal si sa aveti drepturi egale. Nu te transforma in sclava sau in accesoriul lui. Se va plictisi, iar divortul este inevitabil.

4. Acorzi toata atentia copiilor si uiti de el!

In mod cert copiii trebuie sa fie pe primul loc in atentia ta. Insa nu inseamna ca doar ei trebuie sa beneficieze de atentia, iubirea si dragalasenia ta. Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac mamicile este ca isi iubesc mai presus ca orice copilul si investesc absolut toate resursele sufletesti in ei.

Fii echilibrata si nu uita ca partenerul tau este la fel de important pentru tine. Pretuieste-l la adevarata lui valoare! Si nu uita ca surprizele mici dau rezultate mari. Continua sa va lasati mesaje, sa va harjoniti si sa faceti cadouri micute, dar valoroase pentru voi!

art_rutina_sexuala_stabilitate_5. Renunti treptat, dar sigur la sex!

Sexul este primul la care renunti atunci cand esti obosita, stresata si nu ai timp. Insa trebuie sa iti aduci aminte ca sexul are un procentaj foarte mare intr-o casnicie fericita si armonioasa. Si nu numai atat! O viata sexuala implinita inseamna sanatate si fericire asigurate pentru tine! Nu gasi niciodata pretexte pentru a renunta la sex. Numai asa vei evita ca partenerul tau sa gaseasca ce are nevoie in alta parte!

6. Tipi la el de cate ori ai ocazia!

Tonul vocii este esential intr-o relatie. Oricat de grava ar fi situatia sau cati nervi iti face partenerul, transmite-i nemultumirile si grijile pe un ton respectuos. Nu numai ca nu rezolvi nimic daca ai un ton iritat si agresiv, dar risti sa provoci si alte scandaluri.

Problemele trebuie dezbatute si clarificate, nu tipate si isterizate. Comunicarea este secretul unei relatii sanatoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex cuplu Relatie cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre