5 filme educative pentru tatici

/ / Modificat: 2014-06-17
5 filme educative pentru tatici

Filmele prezinta cazuri, situatii, sentimente si probleme care sunt preluate sau se pot aplica in realitatea ce ne inconjoara.

Exista mai multe filme care pun accentul pe "meseria" de tatic sau scot in evidenta anumite trasaturi pe care ar trebui sa le aiba in general taticii. Nici aventurile prin care trec cu copiii lor nu sunt departe de situatia ta. Invata de la tatici celebri cum sa faci fata provocarilor de parinte!

Tatal miresei (Father of the bride)

Taticii care nu au vazut filmul "Tatal miresei", nu stiu ce pierd! Mai ales daca au fiice! In acest film Steve Martin a jucat rolul unui tata de fata, disperat de ideea ca fetita lui cea mica si frumoasa se marita si de cheltuielile care il asteapta pentru nunta celei mai importante persoane din viata lui. Sentimentul de separare sau anxietatea ca se desparte sau ca o "pierde" pe fiica care i-a stat mereu alaturi il face pe tatic sa caute nod in papura viitorului ginere si sa impiedice casatoria.

Refuzul de a accepta ca fetita lui a crescut si ca nu mai este un copil, ci o femeie in toata firea, il poate costa fericirea fiicei lui. In Tatal Miresei - partea a 2-a - taticul are de-a face atat cu o sotie, cat si cu o fiica insarcinate si este pus in situatia de a supravietui celor mai neprevazute situatii. Sunt multe de invatat din cele 2 filme, daca esti tatic de fetita.

O noapte la muzeu (A night at the museum)

O noapte la muzeu este un film care subliniaza eforturile pe care un tatic le face pentru a reusi sa isi pastreze aproape fiul si pentru a-l face sa fie mandru de el. Taticul, jucat de Ben Stiller, pozeaza in imaginea barbatului ghinionist, caruia nu ii iese nimic si nu reuseste in viata. Nici macar o slujba nu este in stare sa pastreze pe termen lung.

Acesta primeste oferta sa munceasca ca paznic la Muzeul National de Istorie, insa descopera ca toate obiectele din muzeu prind viata pe timp de noapte. Este o experienta extraordinara pe care o imparte cu fiul lui si da dovada de curaj si determinare. Este un film nemaipomenit pe care il poti vedea chiar cu micutul tau.

Doamna Doubtfire, taticul nostru traznit (Mrs. Doubtfire)

Mrs. Doubtfire este povestea unui tatic divortat si care pierde custodia copiilor. In disperarea de a gasi o forma de a petrece ceva timp cu iubitii lui copii, acesta se deghizeaza in bona de care are nevoie mama lor. Filmul evidentiaza efortul si ideea de a face orice pentru copilul tau si ca nimic nu e prea putin, complicat, rusinos sau iesit din comun cand vine vorba de iubirea de tata. Robin Williams este cel care joaca rolul taticului-bona si care trece printr-o multime de peripetii doar pentru a-i avea aproape pe micutii lui.

Ce-si doreste o fata (What a girl wants)

Filmul este povestea unei adolescente crescute doar de mama sa care, desi are tot ce-si doreste, se simte incompleta. Nu reuseste sa se simta cu adevarat fericita decat daca isi gaseste tatal. Laiitmotivul acestui film pare sa se desfasoare in jurul visului pe care o fetita il are odata ce ajunge la varsta maritisului: dansul tatalui cu mireasa.

Un vis pe care ea nu il vede transpus in realitate decat daca pleaca in cautarea tatalui ei. Ceea ce si face si trece prin aventuri uimitoare atunci cand descopera ca el este de vita nobila, aristocrata. Filmul este destul de adolescentin, dar scoate la iveala sentimente si emotii specifice unei relatii tata-fiica si care ii poate ajuta pe tatici sa-si inteleaga mai bine copilele.

Trei barbati si-un bebelus (Three men and a baby)

Credeai ca tu esti neindemanatic in postura de tatic? Afla ca exista si alti tatici la fel de netalentati si neinitiati intr-ale parenting-ului. Este unul dintre cele mai "educative" filme pentru taticii care au impresia ca sunt cei mai stangaci, nestiutori si nepotriviti parinti. Iata un film spumos de amuzant ce prezinta 3 barbati care sunt siliti sa depaseasca conditia adolescentina si care se transforma treptat, cu multe gafe si eforturi in cei mai responsabili, iubitori si experimentati tatici atunci cand se vad cu un bebelus in brate. 

Si tu poti sa devii un parinte iubitor si sa iti intelegi bebelusul sau copilul, trebuie doar sa vrei si sa iti lasi instinctele paterne sa iasa la iveala. Cu un strop de ajutor din partea taticilor nostri celebri din cele 5 filme, vei deveni cel mai iubitor parinte!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme copii Relatie tata-bebelus Ingrijire copil

Articole recomandate

Citeste si despre