Transforma-ti baia in propriul spa

/ / Modificat: 2011-12-21
Transforma-ti baia in propriul spa

In clipele in care te simti coplesita de stres, iar tensiunea permanenta incepe sa-si arate efectele tot mai pregnant, poti fi propriul tau terapeut. Solutia este sa-ti amenajezi un colt de relaxare in intimitate, pentru care nu vei avea nevoie de un buget consistent sau programare prealabila. Transforma-ti baia intr-un veritabil centru spa in cativa pasi simpli, astfel incat sa-ti recapeti starea de energie de fiecare data cand ai nevoie.

Pregatirea mediului ambiant terapeutic la domiciliu nu iti va rapi mai mult de 30 de minute, iar investitiile vor fi minime: cateva accesorii simple si eficiente, lumanari parfumate si ganduri pozitive.

Intimitatea

O parte importanta a spa-ului in propria ta baie este intimitatea. Orice factor perturbator iti va intrerupe sesiunea de terapie, deci asigura-te ca nu vei fi deranjata de ceilalti membri ai familiei, telefon sau soneria de la intrare. Detasarea de cotidian si clipele de singuratate pot face adevarate minuni.

Muzica

In masura in care acest lucru este posibil, creeaza o atmosfera paradisiaca aducand muzica in spatiul tau personal de revigorare: cateva melodii pentru relaxare te vor ajuta sa intri in dispozitia propice pentru detensionare si iti vor izola auzul de alte sunete perturbatorii din exterior.

Lumina

O lumina difuza, calda, iti va induce o stare benefica si linistitoare. Aprinde cateva lumanari parfumate si opreste orice alta sursa de iluminare.

Foto: webmd.com

Accesoriile

Transforma-ti cada intr-o oaza terapeutica de infrumusetare cu ajutorul unui spumant de baie cu aroma de lavanda sau alte produse de acest gen pe care le gasesti in magazinele de profil. Ai grija sa ai la indemana un exfoliant pentru piele si un ulei intens hidratant, care te vor ajuta sa te simti minunat ore in sir dupa incheierea "tratamentului". Aplica o masca reparatoare pentru par si una purificatoare pentru ten.

Inlocuieste capul dusului obisnuit cu unul special, prevazut cu mai multe orificii de eliberare a apei. Acest accesoriu iti ofera un masaj pe cinste, posibilitatea de a regla jetul apei si temperatura acesteia mai usor. Investeste intr-un incalzitor special de prosoape, care sa le mentina placute la atingere si perfect uscate.

Uita de timp

Bucura-te de senzatiile minunate fara sa te gandesti la ce ai de facut si fara sa verifici ceasul. La sfarsitul sesiunii tale spa, te vei simti mai frumoasa si cu bateriile incarcate. Repeta rasfatul cel putin de doua ori pe luna, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tehnici relaxare

Articole recomandate

Citeste si despre