Invata sa impachetezi cadouri ca un profesionist

/ / Modificat: 2011-12-20
Invata sa impachetezi cadouri ca un profesionist

Un dar cu adevarat reusit are nevoie de o componenta esentiala pe care sa te concentrezi inainte sa-l oferi cuiva drag. Este vorba despre un aspect impecabil, care face diferenta dintre un cadou bun si unul exceptional. Pentru ca nu poti apela intotdeauna la ajutorul cuiva care se pricepe la aceasta arta, invata cum sa impachetezi cadouri ca un profesionist chiar acum.

Pana si cele mai simbolice si marunte "atentii" pot fi infinit mai valoroase intr-un ambalaj pretios. Impachetarea corecta a cadourilor are si ea un set de reguli pe care sa le respecti, daca vrei sa starnesti reactii entuziaste de la destinatari.

cadou

Foto: beautybazar.files.wordpress.com

Principii de baza

Inainte sa incepi, tine minte trei aspecte principale, de care depinde succesul estetic al efortului pe care il depui:

  • asigura-te ca banda adeziva nu este vizibila;
  • indoaie intotdeauna marginile taiate in interior;
  • pastreaza hartia perfect intinsa, cu marginile si colturile intr-o forma cat mai buna;


De asemenea, masurarea hartiei este foarte importanta. Lipsa materialului in exces face ca produsul sa poata fi ambalat mai usor si mai estetic, pentru un rezultat elegant.

Tehnica

In primul rand, infasoara obiectul special intr-o hartie delicata si introdu-l in cutia de carton. Intinde hartia pe lung, plaseaza cadoul in mijloc si decupeaza partile laterale pana sunt putin mai lungi decat inaltimea cutiei. Asigura-te ca estetizezi marginile taiate, indoindu-le in interior.

tehnica_impachetat_cadou

Infasoara hartia in jurul cadoului, presand usor pe margini pana se pliaza perfect pe marginile cutiei. La fiecare capat, indoaie capetele hartiei de impachetat pana se formeaza cate un trapez de fiecare parte.

impachetare_cadou

Foto: ivstatic.com

Dupa ce ai executat acesti pasi intocmai, lipeste colturile in interior cu banda adeziva dubla.

Ultimele detalii

Acum ca ai obtinut o forma impecabila a cadoului, concentreaza-te pe cateva accente menite sa infrumuseteze aspectul pachetului.

Cea mai recomandata varianta este clasica funda, pe care o poti confectiona singura dintr-o panglica achizitionata de la mercerie. Inainte sa tai fasia de material, infasoar-o o data pe lungimea cutiei. Marcheaza capatul presand cu un deget si fa aceeasi miscare peste latimea cadoului.

Intoarce pachetul cu fata in sus si fa o funda de dimensiune medie, avand grija sa strangi cat mai bine nodul din mijloc. Abia acum poti sa tai capetele fundei, pentru un aspect perfect.

Alte variante sunt detaliile confectionate din hartie sau alte materiale, funde speciale care se aplica direct pe ambalaj etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre