Cum sa ai mereu ordine in casa

/ / Modificat: 2012-01-27
Cum sa ai mereu ordine in casa

Mentinerea caminului personal intr-o forma ideala, astfel incat sa poti primi oricand vizitatori, este un deziderat mai usor de atins decat crezi. Ai nevoie de inlocuirea unor obiceiuri vechi cu altele mai sanatoase si de multa consecventa, exact ca intr-o dieta. Iata cativa pasi esentiali care te ajuta sa ai mereu ordine in casa.

Decizia de a deveni mai organizata este exact ca un angajament pe care il iei pentru a pierde cateva kilograme in exces. Ambele situatii presupun disciplina si rabdarea de a astepta rezultatele care nu se concretizeaza peste noapte.

Obiectul potrivit, la locul potrivit


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru o casa ordonata este sa te asiguri ca totul are locul sau. Apoi stabileste o regula generala pentru toti membrii familiei: repozitionarea obiectelor folosite in spatiul dedicat lor. In timp, ceea ce pare o sarcina incomoda se transforma intr-un obicei care vine de la sine.

Dispensarea de obiectele inutile


ordine_pastrare_curatenie_casa


O alta regula pentru o casa ordonata si usor de mentinut astfel este sa renunti la obiectele inutile, pe care le pastrezi "in caz ca" si nu servesc la nimic in definitiv. Daca nu poti fi in totalitate selectiva cu lucrurile tale, depoziteaza-le intr-o cutie pe cele fara utilitate imediata, pastreaza-le in garaj sau pe balcon si propune-ti sa le arunci peste un an, daca nu le folosesti deloc.

Ordonarea logica a obiectelor


Toate obiectele din casa sunt mai usor de idenficat si relocat daca le asezi intr-o ordine logica. Pune un cos langa usa de la intrare pentru corespondenta, astfel incat sa iti amintesti mereu de facturi. Cheile vor avea si ele un loc special, unde le vei gasi intotdeauna inainte sa pleci.

Imparte sarcinile cu membrii familiei


copil_organizare_activitati_ordonat


Mentinerea caminului ordonat nu depinde in totalitate de tine. Copiii obisnuiesc sa faca dezordine des in casa? Atunci impune-le sa isi curete singuri deranjul. Fiecare membru al familiei trebuie sa aiba sarcina sa, potrivita capacitatilor sale: cand cineva spala vasele, altcineva duce gunoiul, in timp ce partenerul tau da cu aspiratorul si tu te poti ocupa linistita de intinsul rufelor.

Fii multifunctionala


Castiga timp si mentine ordinea facand doua lucruri simple in acelasi timp. In intervalul de asteptare pentru fierberea cafelei, curata gratarul de vase. In timp ce vorbesti la telefon, fa ordine in sertarele din bucatarie sau in dulapul din living. In acest fel, castigi timp pentru tine, iar casa ta ramane mereu ordonata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ordine casa

Articole recomandate

Citeste si despre