6 solutii pentru a scapa de purici

/ / Modificat: 2017-07-17
6 solutii pentru a scapa de purici

Puricii sunt un cosmar pentru orice familie. Desi sunt urati de toata lumea, aceste insecte pot aparea oricand in casa ta, deoarece se inmultesc foarte usor si paraziteaza pe organismele calde, in special pe cele ale animalelor.

Daca te confrunti cu o invazie de purici in locuinta ta si ai copii in casa, exista solutii naturale, care te pot ajuta sa scapi de ei foarte usor si rapid.

Iata cateva dintre cele mai eficiente solutii naturale pentru a scapa de purici:

Spray-uri din plante impotriva puricilor

Pentru a prepara acest spray ai nevoie de:

- otet 4 litri

- apa 2 litri

- suc de lamaie 400 ml

- hamamelis - 250 ml

Amesteca toate aceste ingrediente si pune-le intr-un pulverizator. Inainte de a-l folosi, trebuie sa aspiri foarte bine casa, in special covoarele si tapiteria. De asemenea, spala la temperatura maxima toate lenjeriile si hainele. Dupa ce ai spalat, hainele si suprafetele umede trebuie sa se usuce in cel mai scurt timp. Puricii sunt atrasi de umezeala.

Pentru covoarele mari, parchet sau gresie este indicat sa folosesti un mop sau un dispozitiv de curatare cu abur fierbinte. Temperatura aburului distruge orice microb sau insecta din locuinta.

Dupa ce ai aspirat, pulverizeaza spray-ul antipurici pe covoare, mobilier, parchet si fiecare coltisor al casei. Continua acest proces timp de 7 zile si vei scapa cu siguranta de aceste insecte nedorite.

Sarea

Simpla sare de bucatarie poate fi un aliat de nadejde in lupta cu puricii. Aceasta deshidrateaza si usuca corpurile puricilor. Poti folosi atat sare de masa, cat si sare de mare. Important este ca aceasta sa fie cat mai fina.

Presara sarea peste covoare si in toate camerele. Ai grija ca aceasta sa acopere uniform. Las-o sa actioneze o zi sau doua, apoi aspira bine.

Menta

Menta este de asemenea o solutie rapida pentru a scapa de purici. Poti folosi orice soi, fie menta europeana, fie menta americana. Atentie insa daca ai animale de companie in casa, deoarece uleiul de menta este daunator pentru acestea.

Zdrobeste menta si piseaz-o pana cand va iesi uleiul din ea. Pune pasta obtinuta intr-un tifon si agat-o in camerele locuintei. Poti folosi si frunze de menta uscate. Pune-le in saculeti pe podea, insa ai grija ca animalele de companie sau copiii sa nu intre in contact cu ei.

Rozmarinul

Rozmarinul se poate folosi pentru a tine la distanta puricii. Acesta nu ii omoara, ci doar ii indeparteaza. Rozmarinul se poate folosi atat sub forma de praf, cat si ca ulei.

Cum obtii pudra de rozmarin?

In primul rand ai nevoie de:

- rozmarin

- radacina de ghimbir

- pelin

- molura

- menta

Amesteca toate ingredientele si piseaza-le in mojar sau rasneste-le pana cand devin un praf fin. Imprastie pudra peste tot in casa, atat pe covoare, mobila, cat si pe culcusurile animalelor de companie, glafuri, sau oriunde crezi ca s-ar putea ascunde puricii.

Uleiul de citronella

Uleiul de citronella este unul dintre cele mai vechi si cunoscute remedii antipurici. Acesta este un ulei inofensiv, care nu este toxic nici pentru animale, nici pentru fiintele umane. Uleiul de citronella respinge efectiv insectele; precum purici, capuse, tantari, musculite sau orice alte insecte.

Pentru a indeparta puricii, trebuie doar sa speli podelele cu acest ulei.

Cum prepari uleiul de citronella?

- ulei de citronella - 20 picaturi

- ulei de arbore de ceai - 10 picaturi

- ulei de geranium - 5 picaturi

- apa calduta - 3,8 litri

Aspira bine intreaga casa, apoi spala toate podelele cu acest ulei, cu apa calduta.

In primele zile, spala zilnic podeaua cu aceasta apa parfumata. In urmatoarele zile, poti spala podeaua doar o data pe saptamana, pentru a tine la distanta de casa puricii si mustele.

Capcanele pentru purici

Pentru a scapa de aceste insecte nedorite, poti utiliza si o capcana. Asaza un vas cu apa si cateva picaturi de detergent de vase in dreptul unei lampi. Aprinde lampa pe timpul noptii. Puricii vor fi atrasi de lumina si de caldura becului si vor sari in vasul cu apa pentru a se apropia de sursa. Mare atentie insa daca folosesti o lumanare. Ai grija ca aceasta sa nu ramana nesupravegheata pe timpul noptii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Purici Solutii impotriva puricilor

Articole recomandate

Citeste si despre