Gustari energizante pentru mamici suprasolicitate

/ / Modificat: 2012-05-31
Gustari energizante pentru mamici suprasolicitate

O forma fizica viguroasa are nevoie de gustari energizante intre mese, perfecte pentru mamici suprasolicitate pe tot parcursul zilei. Aportul bogat de proteine ajuta la instalarea senzatiei de satietate, imbunatateste digestia si furnizeaza o cantitate de energie suficienta pentru a depasi momentele de epuizare din timpul zilei.

Foto: ultra-running-insights.com

Atunci cand rezervele de energie se epuizeaza brusc inainte de pranz, nu te grabi sa mai bei o cana de cafea pe nerasuflate. Ajuta-ti organismul sa-si recapete starea tonica prin gustari energizante, de mare ajutor mamicilor suprasolicitate si dornice sa isi indeplineasca responsabilitatile fara cusur. Iata cateva sugestii minunate, care nu contin zahar sau grasimi daunatoare pentru silueta:

Banane proaspete si mere

Pline de vitamina C, antioxidanti si fibre, fructele sunt gustari sanatoase si eficiente pentru un plus de energie. Vitaminele, mineralele si carbohidratii buni iti incarca bateriile instant, potolind totodata starea de foame si pofta de dulciuri. Fructele de padure, desi nu la fel de usor de purtat in geanta, sunt optiuni similare, sarace in zaharuri.

Portie recomandata: 1 fruct proaspat sau o cana de fructe taiate cubulete.

Calorii: intre 80 si 120, in functie de fruct.

Humus si ardei iute

Humusul (crema de naut cu susan) este excelent pentru a fi consumat ca gustare energizanta si satioasa. Pentru o revitalizare instant a metabolismului, adauga si putin ardei iute in compozitie, apoi intinde crema pe o lipie din faina integrala. Alte legume potrivite in aceasta combinatie sunt ciupercile, fasolea verde sau sparanghelul proaspat.

Portie recomandata: 1/4 cana de humus si legume in cantitatea dorita.

Calorii: aproximativ 100.

Chipsuri din soia

Iti plac gustarile crocante? Uita de chipsurile de cartofi si inlocuieste-le cu cele din soia, care au o consistenta asemanatoare si un gust excelent. Cu aproximativ 5 grame de proteine pentru o portie, aceste gustari vor fi mai satioase decat o punga normala de covrigei.

Portie recomandata: 100-150 de grame.

Calorii: 140.

Alune si nuci

Nu o sa iti vina sa crezi cate calitati are o gustare formata din alune delicioase si nuci, nesarate si cat mai putin gatite. Sunt bogate in grasimi omega-3, au fibre, nutrienti pretiosi (seleniu, vitamina E) si inlatura foamea instant.

Portie recomandata: 30 g.

Calorii: 160-170.

Sandwich de curcan

Un sandwich mic din paine integrala, carne de curcan si mustar iti furnizeaza o mare cantitate de energie prin aportul sporit de carbohidrati. Senzatia de satietate se instaleaza rapid si dureaza, gratie proteinelor pe care le primesti din aceasta gustare sanatoasa.

Portie recomandata: 60 g de piept de curcan si 2 felii de paine din faina integrala.

Calorii: maximum 200.

Floricele de porumb

Floricelele de porumb sunt o gustare energizanta excelenta pentru mamicile suprasolicitate, datorita volumului mare de fibre. Preparat cu foarte putin ulei si fara sare, popcornul iti aduce numai beneficii nutritionale.

Portie recomandata: 150 g.

Calorii: 100.

Iaurt si cereale

Iaurtul si cerealele nu sunt o varianta excelenta doar pentru micul dejun. Aceasta gustare este foarte potrivita si in timpul zilei, deoarece cerealele iti furnizeaza carbohidrati (combustibilul organismului), iar iaurtul iti ofera proteine, pentru satietate.

Portie recomandata: un bol de 50 g.

Calorii: 100-200, in functie de grasimea continuta de iaurt.

Batoane de ovaz cu ciocolata neagra

Viziteaza raionul de produse dietetice de la supermarket si cauta batoanele din ovaz integral, care iti ofera 5 grame de proteine excelente pentru energizare si combaterea senzatiei de foame. In cazul in care simti nevoia sa mananci des dulciuri, poti opta pentru un sortiment cu ciocolata neagra, un ingredient bland cu silueta, care participa la redobandirea tonusului organismului.

Portie recomandata: 50 g.

Calorii: 90.

Seminte de dovleac

Semintele au proprietati antibiotice, iar cele de dovleac nu fac exceptie. Pe langa efectul lor benefic asupra sanatatii, contin carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase, pentru un tonus maxim.

Portie recomandata: 50 g.

Calorii: 80.

Sucul de rosii

Racoritor si delicios, sucul de rosii furnizeaza multe ingrediente energizante. Daca il amesteci cu alte legume si fructe sanatoase, precum morcovii, telina sau ananasul, te vei simti ca noua in timp record.

Portie recomandata: 250 ml.

Calorii: 100.

Tu ce gustari consumi pentru un surplus instant de energie? Invata-ne secretul tau in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari rapide

Articole recomandate

Citeste si despre