Cand e bine sa mananci. Inainte sau dupa sala?

/ / Modificat: 2013-10-21
Cand e bine sa mananci. Inainte sau dupa sala?

Daca esti o persoana activa, iar sportul face parte din programul tau zilnic, atunci trebuie sa stii cat de importanta este alimentatia. Daca vrei ca organismul sa-ti functioneze cum trebuie atunci cand depui efort este esential sa ai un regim alimentar echilibrat, care sa te ajute sa-ti mentii energia si forta de care ai nevoie. Dar oare cand este mai bine sa mananci, inainte sau dupa sala?

Este o intrebare pe care poate ti-ai pus-o de multe ori, iar parerile specialistilor sunt impartite. Un lucru este cert: nutritia joaca un rol cheie pentru persoanele care fac sport regulat si te ajuta sa obtii performante mai bune si o sanatate de invidiat.

Majoritatea persoanelor considera ca este bine sa ii oferi organismului energia de care are nevoie cu ajutorul alimentatiei inainte de a incepe antrenamentul propriu-zis. Totusi, este foarte important sa stii ceea ce trebuie sa mananci, precum si cantitatea optima de alimente pe care trebuie sa o consumi.

De ce este important sa mananci inainte de antrenament

O masa inainte de a intrat in sala de fitness are urmatoarele beneficii:

  • iti intareste muschii;
  • te ajuta sa eviti senzatia de foame in timpul antrenamentului;
  • previne hipoglicemia, adica tensiunea arteriala scazuta si astfel esti ferita de eventualele ameteli, dureri de cap sau de senzatia de greata;
  • iti intareste psihicul.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre