Beneficiile ceaiului negru pentru sanatate

/ / Modificat: 2016-07-11
Beneficiile ceaiului negru pentru sanatate

Ceaiul negru este, alaturi de cel verde, una dintre alternativele sanatoase la consumul de cafea, dar si unul dintre tonicele naturale care revigoreaza permanent organismul si ii mentin sanatatea optima. Pe langa efectul tonic si energizant, ceaiul negru are multiple beneficii asupra organismului. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care merita sa inlocuiesti cafeaua cu ceai negru!

Reduce riscul de infarct si alte boli de inima!

Consumat in cantitati moderate, ceaiul negru are un efect benefic asupra inimii. Specialistii au demonstrat ca cei care consuma cel putin trei cesti de ceai negru pe zi prezinta un risc cu 21% mai scazut de a face infarct decat cei care consuma mai putin de o ceasca sau deloc.  

Detoxifiaza organismul si ajuta la slabit!

Ceaiul negru este un aliat de incredere al slabitului sigur si sanatos. Nu contine grasimi si calorii, iar antioxidantii si nutrientii din compozitia lui ajuta la mentinerea greutatii optime. In plus, stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii si curata organismul de toxine, ajutandu-te nu doar sa-ti remodelezi silueta, ci sa ai si un organism mai sanatos.  

Combate cariile si bolile gingivale!

Probabil ca nu te-ai fi gandit niciodata ca exista o legatura intre sanatatea orala si consumul de ceai negru, insa specialistii au demonstrat ca acesta din urma ajuta la reducerea formarii placii bacteriene, care determina aparitia cariilor, si a dezvoltarii bacteriilor care afecteaza sanatatea gingiilor.

Are efect antiimbatranire si de infrumusetare!

Ceaiul negru este un aliat al tineretii, datorita puternicelor efecte antiimbatranire. Contine mai multe tipuri de antioxidanti esentiali pentru mentinerea frumusetii pielii, dar si pentru buna functionare a organismului. Principalii antioxidanti din ceai negru sunt polifenolii, care au un rol esential in a proteja organismul de atacul radicalilor liberi.

Imbunatateste functiile sistemului nervos central si ale creierului!

Ceaiul negru are meritul de a stimula circulatia sanguina si oxigenarea la nivel cerebral si de a imbunatati cateva dintre cele mai importante procese mentale - memoria, concentrarea, atentia etc. Spre deosebire de cafea, ceaiul negru actioneaza local, direct la nivelul creierului si sistemului nervos, fara a hiperstimula inima si a creste riscul de hipertensiune sau boli cardiace, pentru cei care sunt predispusi la aceste afectiuni.

Imbunatateste digestia!

Ceaiul negru este considerat un ajutor de nadejde si in buna functionare a sistemului digestiv al organismului. Se pare ca are un efect terapeutic in vindecarea mai multor boli gastointestinale si are si proprietatea de a regla activitatea digestiva.

Previne aparitia cancerului!

Ceaiul negru este una dintre cele mai puternice arme care lupta impotriva cancerului. Continutul crescut de polifenoli contribuie la scaderea riscului aparitiei numeroaselor tipuri de cancer - oavrian, de prostata, de plamani, de san, gastric, colorectal sau al vezicii urinare.

Intareste sistemul imunitar!

Ceaiul negru este si un puternic imunostimulator. Creste rezistenta organismului in fata atacului radicalilor liberi, protejandu-l de infectii si boli. Ceaiul negru contine tanini si substante nutritive care ajuta organismul sa lupte cu virusurile si bacteriile, dar si cu alti paraziti care afecteaza sanatatea organismului.

Intareste oasele!

Ceaiul negru este benefic si pentru intarirea sistemului osos si combaterea artritei, datorita unor compusi speciali din planta, numiti fitochimicale.

Scade riscul de diabet!

Consumul de ceai negru contribuie la echilibrarea nivelului glicemiei din sange si la combaterea riscului de diabet, una dintre cele mai frecvente afectiuni cronice din lume, la ora actuala. Se pare ca cei care consuma regulat ceai negru prezinta cu 70% mai putine riscuri de a dezvolta diabet.

Mai cunosti si alte beneficii importante ale ceaiului negru asupra sanatatii? Tu ce preferi sa consumi dimineata: cafea, ceai verde sau ceai negru? Care crezi ca este mai sanatos si are mai multe proprietati benefice asupra organismului? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceai negru Bauturi energizante

Articole recomandate

Citeste si despre