Aparate de gatit cu aburi: solutia stilului de viata sanatos

/ / Modificat: 2016-07-11
Aparate de gatit cu aburi: solutia stilului de viata sanatos

Evolutia tehnologica iti ofera alternative noi metodelor de gatit traditionale, de care poti profita din plin daca iti doresti un stil de viata sanatos pentru familia ta. Piata de profil propune o gama intreaga de aparate de gatit cu aburi, cu ajutorul carora poti economisi timp si bani in schimbul unei alimentatii mai sanatoase.

Criteriile care diferentiaza un aparat de gatit cu aburi bun de unul exceptional se refera la cantitatea si tipul alimentelor ce pot fi preparate, functiile detinute si usurinta cu care il poti manevra. In plus, anumite produse de acest tip nu contin in materialele folosite nocivul BPA (bisphenol A), astfel incat mancarea pentru bebelusi sa poata fi preparata in conditii sigure.

Preturile variaza intre 100 si 900 de ron, in functie de calitate si firma producatoare.

Capacitatea si materialul din care este facut aparatul

In prima instanta, te intereseaza cu cate recipiente este dotat aparatul de gatit cu aburi, care este capacitatea lui de depozitare (intre 3 si 4 litri) si care sunt materialele folosite (combinatii de plastic si inox, otel inoxidabil sau yena).

Chicco_SteamCele mai noi produse iti ofera materiale lipsite de controversatul BPA (substanta chimica industriala folosita pentru a produce plastic, imita estrogenul si are efecte nocive asupra sanatatii).

Unul din aparatele de acest tip este steamerul Chicco 0% BPA, cu functii diverse pentru prepararea hranei destinate bebelusilor. Il gasesti pe mamiko.ro, la pretul de 409 ron.

Functiile practice

Un alt criteriu de selectie sunt functiile practice: timerul (te ajuta sa programezi sesiunile de gatit), aburirea rapida (producerea instantanee de abur), posibilitatea de pastrare a alimentelor calde si functia Vitamin (prepararea mai putin agresiva pentru conservarea vitaminelor in hrana).

Vitacuisine

Alege gama de functii cantarind cu atentie necesitatile tale concrete. Un model performant si complet este aparatul Vitacuisine, disponibil pe clickshop.ro la pretul de 429,99 ron.

Caracteristici speciale

Daca prioritatea ta este gustul pe care il capata alimentele gatite la un astfel de aparat, urmareste modelele prevazute cu recipiente speciale pentru condimente.

aparat_de_gatit_cu_aburi_avent

Un astfel de exemplu este aparatul Philips Avent 0% BPA, care gateste alimentele la abur si le paseaza in doar cateva minute. Modelul este disponibil pe avent-shop.ro la pretul de 699 ron.

O alta caracteristica speciala demna de luat in seama este sistemul anti-alunecare (in special pentru protectia celor mici).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aparate gatit aburi Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre