8 alimente de primavara care te ajuta sa slabesti

/ / Modificat: 2017-03-02
8 alimente de primavara care te ajuta sa slabesti

A venit primavara si este timpul sa faci cateva schimbari in alimentatia ta. Asa ca fii pregatita sa renunti la alimentele congelate si la mancarurile grele si sa te bucuri de un meniu care iti flateaza silueta.

Umple-ti camara cu fructe si legume proaspete, de primavara, care combat depunerile de grasimi si iti dau energia si vitalitatea de care ai nevoie pentru a te bucura de viata alaturi de micutul tau.

Iata 8 alimente care te ajuta sa slabesti la inceputul sezonului cald!

Pastaile de mazare dulce

Pastaile_de_mazare_dulce

Boabele de mazare au un gust dulce si o textura crocanta. In plus, o cana de mazare dulce contine numai 26 de calorii, potrivit nutritionistilor. Pastaile de mazare dulce pot fi consumate in salate sau ca garnitura, cu un sos sarac in grasimi.

Salata Bibb sau Boston

Salata_Bibb_Boston

Salata Bibb este tipul cel mai des intalnit soi de salata la noi in tara. Are frunze mari si putin crocante, fiind perfecta pentru salatele de care ai nevoie pentru a-ti detoxifia organismul de substantele nocive.

Are atat de putine calorii, incat trebuie sa mananci echivalentul a 6 cesti de salata, pentru a atinge numarul de calorii dintr-o singura felie de paine.

Ghimbirul

Ghimbirul

Cercetatorii de la Universitatea Florida din Miami spun ca este necesara o lingurita de ghimbir si te vei simti plina aproape de doua ori mai repede decat daca nu ai fi consumat aceasta leguma. Ghimbirul contine doua substante care suprima pofta de mancare: gingerol si zingibain.

Dovlecelul

Dovlecelul

Dovlecelul are o textura usor crocanta, iar intr-o salata aroma sa poate trece neobservata, asa ca trebuie sa-l incluzi in dieta ta. Pentru ca este bogat in fibre si apa, cercetatorii spun ca dovlecelul este bun pentru a-ti potoli senzatia de foame. Alege dovlecei mici pe care sa-i umpli sau sa-i gatesti pe gratar.

Sparanghelul

sparanghelul

Un fir de sparanghel contine doar 4 calorii si este o leguma foarte bogata in apa, ceea ce inseamna ca imbunatateste metabolismul si te ajuta sa arzi caloriile mai repede. Pe langa aceste beneficii, sparanghelul contine antioxidanti, fosfor si vitamina B.

Pentru o dieta sanatoasa, specialistii recomanda sa prepari sparanghelului la cuptor, timp de 10 minute, intr-un bait format din putin ulei de masline, sare si piper.

Ananasul

Ananasul

Renunta la conservele de ananas, alege fructul proaspat. O cana cu bucati de ananas contine 82 de calorii, ceea ce inseamna ca iti satisface cu prisosinta pofta de dulce si nu mai trebuie sa consumi ciocolata sau inghetata.

Totodata, ananasul este o excelenta sursa de bromelaina, o enzima care reduce inflamatia si contribuie la procesul de digestie.

Anghinarea

Anghinarea

Consumul de anghinare necesita o perioada mai mare de mestecare si nu poti manca prea multe deodata. Specialistii spun ca o singura anghinare medie contine numai 64 de calorii si 10 grame de fibre satioase.

In plus, anghinarea contine cinarina, o substanta care reduce in mod natural nivelul de colesterol.

Castravetele

Castravetele

Nu ai cum sa nu-i iubesti, dupa ce afli ca o cana plina cu felii de castravete contine doar 16 calorii. Castravetii sunt plini de nutrienti, fibre solubile si insolubile, minerale, aminoacizi si vitamine. In plus, pentru ca este bogat in apa, castravetele este perfect in curele de slabire.

Tu ce alimente de primavara stii ca sunt utile in pierderea de kilograme? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente primavara

Articole recomandate

Citeste si despre