6 modalitati de a introduce mai multe fructe si legume in alimentatia familiei

/ / Modificat: 2013-04-24
6 modalitati de a introduce mai multe fructe si legume in alimentatia familiei

Legumele si fructele sunt pe ultimul loc in preferintele alimentare ale familiei tale? Sunt intotdeauna lasate la sfarsit in farfurie sau ajung mai tot timpul la cosul de gunoi? Nu sunteti singura familia care se confrunta cu aceasta problema. Daca nu mai stii ce sa faci pentru a-i determina pe cei dragi sa manance mai multe fructe si legume, noi iti oferim cateva ponturi simple, prin care sa le faci loc in topul preferintelor lor culinare!

Transforma fructele in suc!

Nu exista copil, si nici adult care sa nu savureze, din cand in cand, cate un pahar cu suc. Inlocuieste variantele nocive din comert cu sucuri facute in casa, din fructe proaspete. Nu doar ca ii oferi prichindelului o bautura savuroasa si hranitoare, dar reusesti sa il faci sa consume si fructe!

Transforma fructele in inghetata sau spuma!

O alta modalitate de a furisa fructele in meniul familiei tale este de a le transforma in inghetata sau spuma si de a le oferi pe post de desert. Fiecare membru al familiei, de la mic la cel mai mare, adora deserturile. Doar cand aud de ele, antenutele lor pofticioase se intind rapid in bucatarie si incep sa misune pentru a depista gustarile dulci. Nici nu mai conteaza ce este la desert, atat timp cat mananca ceva dulce. Asadar, profita de faptul ca membrii familiei sunt pasionati de inghetata pentru a strecura si cateva fructe in ea.

Ascunde fructele in prajituri!

Prajiturile sunt preparate pe care membrii familiei tale le-ar consuma mai tot timpul, daca s-ar putea. Iar daca tot sunt fanii acestor preparate, nu ezita sa le prepari in casa si sa ascunzi, din cand in cand, si fructe in ele. Alege cat mai multe retete cu fructe pentru prajiturile pe care le servesti familiei tale.

Ascunde legumele in placinte!

Daca fructele sunt mai usor de introdus in alimentatia copilului, legumele sunt mai dificil de transformat in delicii culinare pentru familia ta, insa nu imposibil! Ascunde legumele in placinte, in paste si lasagna, astfel incat sa oferi celor dragi preparatele pe care le adora atat de mult, dar sa consume in acelasi timp si legume hranitoare si sanatoase.

Fa supe creme de legume!

Daca membrii familiei tale se plang ca s-au saturat de salate si garnituri de legume in meniul zilnic, atunci transforma legumele in supe creme, pe care sa le dregi cu smantana proaspata.

Serveste-le cu crutoane delicioase, facute in casa. S-ar putea sa ai succes cu un astfel de preparat si sa iesi victorioasa in incercarea de a creste aportul de legume in meniul zilnic.  

Incearca mereu retete noi!

Poate ca prichindeii si partenerul tau s-au saturat de aceleasi preparate cu fructe si legume, pe care le gatesti frecvent. Insa asta nu inseamna ca nu le plac aceste alimente. Tot ce trebuie sa faci este sa diversifici meniul saptamanal si sa testezi retete noi cu astfel de ingrediente.

Tu cum reuseste sa introduci fructe si legume care nu plac familiei in meniu si sa ii convingi sa le manance? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe alimentatie Legume alimentatie Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre