10 alimente dulci sarace in calorii

/ / Modificat: 2017-04-20
10 alimente dulci sarace in calorii

Cand pofta de dulce devine atat de coplesitoare, incat nu te poti concentra la alte activitati din cauza imaginilor mentale cu ciocolata asortata si prajituri cremoase, poti sa iti satisfaci dorinta intr-un mod sanatos. Urmatoarele 10 alimente sarace in calorii echilibreaza nivelul glicemiei in organism, fara sa te expuna riscului ingrasarii.

Gustarile din timpul zilei pot lua si alta forma in afara de bomboane, arahide glazurate si napolitane. Pofta de dulce se poate atenua fara calorii in exces.

Ciocolata neagra si clementine

O patratica sau doua de ciocolata neagra si doua clementine iti vor potoli foamea intre mese, cu doar 106 calorii pe care le furnizeaza.

Cuburi de mar cu miere

Iata o alternativa interesanta de a transforma alimentele sanatoase intr-o gustare sanatoasa. Alege un mar si taie-l in cuburi marunte, apoi glazureaza bucatile fructului cu miere. Caloriile nu vor depasi valoarea de 109.

Mic dejun la orice ora

Cerealele sau briosele din faina integrala nu sunt alimente din care te poti infrupta doar la micul dejun. Prepara-ti un bol de cereale cu iaurt degresat si afine, astfel incat sa uiti de prajiturile de la cofetarie.

Paine prajita cu unt de arahide

Intoarce-te in copilarie si savureaza o felie de paine prajita cu unt de arahide sau miere, pentru o senzatie de satietate care te "costa" doar 157 de calorii.

Dovleac copt

Indicat in curele de slabire, dovleacul copt este dulce de tot. O felie de 100 de grame are doar 19 calorii.

Prune confiate

Fructele confiate sunt sanatoase, contin fibre ideale pentru digestie si au un gust dulce, apetisant. 6 prune uscate contin 100 de calorii.

Popcorn

Un bol mediu de popcorn preparat fara grasime nu depaseste aportul de 100 de calorii si iti satura orice pofta aprinsa de "ceva bun".

Migdale

14 migdale inseamna doar 100 de calorii, contin fibre, proteine si pot fi consumate oriunde daca le porti cu tine in geanta.

Ananas proaspat

Te incanta ideea unei gustari dulci si suculente, cu efect racoritor? Doua felii de ananas (99 calorii) proaspat iti pot indeplini dorinta pe deplin.

30 de boabe de struguri

In functie de soiul strugurilor, 30 de boabe au intre 60 si 100 de calorii si intre 10 si 20 de grame de zahar. Consumat cu moderatie, acest fruct seducator te ajuta sa-ti mentii pielea frumoasa si sanatoasa, iti furnizeaza antioxidanti pretiosi pentru regenerarea celulara si iti incanta in acelasi timp papilele gustative.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari sanatoase Gustari dieta

Articole recomandate

Citeste si despre