Vrei sa-l muti pe bebe in camera lui? Iata ce spun pediatrii despre asta si cum poti face transferul mai usor

/ / Modificat: 2017-07-06
Vrei sa-l muti pe bebe in camera lui? Iata ce spun pediatrii despre asta si cum poti face transferul mai usor

Exista mai multe puncte de vedere in aceasta privinta si nici chiar medicii pediatri nu au ajuns la un consens in legatura cu acest subiect.

Mutarea copilului in camera sa pentru somnul de noapte este un subiect ce le ridica parintilor o multime de intrebari. Este bine sa-l mutam? Cand e momentul potrivit? Cum putem face mutarea mai usoara? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile absolut firesti pe care si le pun parintii cand vine vorba despre renuntarea la dormitorul impreuna cu bebe.

Ce avantaje si dezavantaje aduce dormitul impreuna cu bebelusul

Primele luni cu bebelusul sunt o adevarata provocare pentru toti parintii. Te intrebi mereu daca e bine ce faci, daca nu cumva gresesti cu ceva si esti cu ochii pe copil non-stop. Tocmai de aceea dormitul cu el pare cea mai buna idee, insa exista si cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont inainte sa il iei definitiv pe copil la voi in pat.

Cand doarme cu parintii, copilul se simte in siguranta, iar faptul ca sta aproape de ei il ajuta sa adoarma mai repede. Un alt aspect ce ii determina pe parinti sa aleaga sa doarma cu bebelusul este cel legat de comoditate - este mai usor pentru ei sa il hraneasca, sa-l schimbe sau sa-l linisteasca, daca plange in timpul noptii.

De cealalta parte, insa, exista o multime de pediatri care recomanda ca bebelusul sa fie mutat in camera sa cat mai devreme posibil. Ideal ar fi in jurul varstei de 6 luni. Argumentele pentru ca el sa doarma singur incep in primul rand de la faptul ca bebelusul va deveni independent mai devreme. Un alt factor ce trebuie luat in considerare este legat de momentul mutarii, care in mod inevitabil trebuie sa vina si care, cu cat este amanat, cu atat devine mai dificil. In acelasi timp, atunci cand bebelusul doarme cu parintii, viata de cuplu este afectata, iar acest aspect nu trebuie nicidecum ignorat. Afectate sunt si odihna, somnul si relaxarea parintilor in timpul noptii.

Cum sa faci transferul in camera lui mai usor

Pentru a face transferul in camera lui, trebuie, in primul rand, sa faci pasul cat mai devreme. Bebelusii se adapteaza foarte repede noilor conditii si nu va dura mai mult de 3-4 zile pana sa se odihneasca bine in patutul lui.

Foarte utile sunt si aceste dispozitive de monitorizare si linistire a copilului. Cu ajutorul lor tu poti sta linistita in dormitor, pentru ca poti auzi fiecare scancet al copilasului. Unele dintre ele au si functia de talkback, cantece de leagan si proiector de lumina nocturna, care il vor ajuta pe bebelus sa adoarma si pe tine sa dormi linistita.

De ajutor pentru mutarea bebelusului este si urmarea unui program bine stabilit. Inainte de culcare fa-i o baita si un masaj cu ulei si vei vedea ca in cateva zile se va obisnui cu noua camera si noile conditii de somn. Poti incerca pentru inceput si mutarea graduala - prima data in patutul lui, dar in camera cu voi si apoi, usor, mutarea definitiv in camera sa.

In definitiv, decizia apartine in totalitate parintilor si depinde foarte mult si de personalitatea copilului. Daca te-ai hotarat totusi sa faci marea mutare, trebuie sa ai rabdare si sa te pregatesti sa infrunti dorul de a simti mirosul lui inconfundabil in timpul noptii.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera bebelus Accesorii camera bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre