Petrece un sfarsit de saptamana de vis cu un city break ieftin

/ / Modificat: 2016-12-14
Petrece un sfarsit de saptamana de vis cu un city break ieftin

Un city break ieftin este menit a le oferi oamenilor si copiilor acestora momente de relaxare, la finalul unei saptamani solicitante atat pentru parinti, cat si pentru cei mici.

Cu preturi avantajoase, turistii pot beneficia de o atmosfera primitoare intr-unul din minunatele orase italiene. Pentru cei ce adora cultura si stilul de viata al grecilor, Atena poate fi o destinatie care merita a fi vazuta.

Fiecare dintre ele ofera chiar si celor mai tineri vizitatori o noua imagine a istoriei, arhitecturii si artei culinare de care se pot bucura pe tot parcursul celor 3 sau 4 zile pe care le au la dispozitie pentru a le vedea in toata splendoarea lor.

Venetia, Florenta, Milano si Roma – orase cu o istorie marcanta

Orase mari situate in partea de nord si centru a peninsulei Italiei, Venetia, Roma, Florenta si Milano ofera copiilor si parintilor acestora o atmosfera impresionanta, in care istoria se imbina intr-un mod armonios cu elementele de arhitectura si cu cele de gastronomie.

Obiectivele turistice care se regasesc aici si care merita a fi exploatate creeaza o imagine de neuitat pentru cei mici. Micii turisti isi vor aduce aminte cu o placere debordanta de Domul din Milano, cu turlele sale impunatoare, canalele venetiene care strabat orasul si creeaza un design artistic celor 118 insule care il formeaza sau Piata San Marco, invadata zilnic de mii de porumbei.

Palatul Docilor sau catedrala Santa Maria del Fiore, ridIcata in secolul al XV, a doua ca marime din Italia, dupa Basilica San Piedro, de la Vatican, sunt alte puncte de interes turistic national si international, care atrag privirile miilor de oameni de toate varstele, veniti in fiecare an pe aceste taramuri mirifice.

Un city break ieftin ofera turistilor posibilitatea unica de a exploata, pe rand, fiecare dintre aceste obiective renumite in intreaga lume.

venetia_city_break_ieftin

Pachete avantajoase in lunile de iarna

Perioada ideala pentru o minivacanta pe taramuri italiene este in lumile iarnuarie si februarie, atunci cand temperaturile medii se situeaza in jurul valorilor de 15 grade Celsius, iar preturile pachetelor turistice contin reduceri substantiale, comparativ cu sezonul de vara.

Orasele italiene aduna mii de vizitatori dornici de a cunoaste lumea latina chiar si in aceste luni. Vacanta pe taramuri italiene este mult mai linistita pentru parinti si pentru copii pe timpul iernii. In aceste luni, orasele nu sunt incarcate, in mod excesiv, de zecile de mii de turisti veniti din toata Europa, Asia sau Statele Unite, iar cozile infernale de la casele de bilete vor fi, in acest fel, evitate.

Un alt moment al anului propice pentru un city break ieftin pe taramuri italiene este primavara, in luna aprilie sau mai, atunci cand zilele sunt blande, insorite si fara prea multe precipitatii.

Gastronomie unica in Europa si in lume

Gastronomia italiana este unica in Europa si in lume, de aceea, aceasta va deveni rapid preferata celor mici si a parintilor lor. Sortimentele cunoscute de paste sau pizza, gatite magistral de catre cei mi iscusiti bucatari italieni, parmezanul, tagliatelele, bruschetele sau prusciuto crudo sunt doar cateva dintre specialitatile de pe lista meniurilor restaurantelor de lux din capitala sau din marile orase.

Sosurile dulci, dar si retetele delicoase de pui pun adesea la incercare papilele gustative ale turistilor, deoarece mirosul pe care il emana vor convinge clientii sa le consume si cu alte ocazii si chiar sa incerce prepararea lor in bucataria proprie.

Vinul rosu este o bautura adesea consumata de catre italieni la masa de pranz sau la cina. Pe langa energie, degustatorii inraiti au oportunitatea de a vedea ce inseamna un soi atent selectionat si facut cu multa pasiune, pe baza unor tehnici cunoscute doar de catre cei mai renumiti viticultori.

Aer grecesc si muzica antrenanta in capitala Greciei

Alaturi de orasele Italiene, Atena, capitala Greciei, tine capul de afis in topul city break-urilor ieftine. Pozitionat in partea de sud-est a Eladei, orasul este unul dintre cele mai vechi de pe continentul european. Metropola elena este centrul civilizatiei antice grecesti si locul unde s-au dezvoltat cele mai bune scoli de folosofie, arta si poezie.

In anul 1896, la Atena au avut loc, pentru prima data, jocurile olimpice de vara modern, inventate de renumitul baron Pierre de Coubertin spre deliciul publicului. Orasul este plin de piete largi care se imbina armonios cu stradutele vechi si inguste. Cladirile din centrul istoric pastreaza trasaturile stilurilor arhitectornice ionice si dorice.

In capitala Greciei, se pot vizita, pe langa Acropole, Parlamentul, Stadionul de Marmura, Muzeul de Istorie si Parthenonul. In fata cladirii Parlamentului, copiii se pot delecta cu momente unice oferite de schimbarea regulata a garzii, care se desfasoara dupa un ritual atipic si care atrage privirile miilor de trecatori.

Zona centrala a orasului este plina de taverne, unde rasuna zilnic acordurile celor mai cunoscute melodii grecesti si unde se pot servi cele mai delicioase praparate traditionale, alaturi de un vin sec de cea mai buna calitate. Restaurantele grecesti sunt locul unde turistii au posibilitatea de a avea parte de o seara greceasca autentica. Pe langa o muzica antrenanta, vizitatorii pot urmari si cateva dintre traditiile si costumele populare ale grecilor.

In concluzie, un city break ieftin ofera prilejul efectuarii unei scurte vacante de neuitat pe meleaguri italiene sau grecesti, atat pentru parinti, cat si pentru copii care se vor intoarce acasa plini de energie!

Sursa foto: pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri City break Calatorie

Articole recomandate

Citeste si despre