6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca in 2017 din lista de rechizite

/ / Modificat: 2017-09-04
6 lucruri care nu trebuie sa lipseasca in 2017 din lista de rechizite

Visul frumos s-a terminat. Vacanta mare este pe sfarsite. Daca pentru cei mici acest moment poate fi unul definit de entuziasm, mai ales ca se vor vedea in curand cu prietenii de la scoala, parintii nu sunt tocmai mari fani ai inceputului de septembrie. Nu e nimic placut in fuga dupa rechizite, prin aglomeratia din magazine.

Tocmai de aceea ne-am gandit sa venim un pic in ajutorul vostru. Nu putem sa va facem noi cumparaturile, ar fi prea frumos, insa putem sa va ajutam cu sfaturi despre ce ar trebui sa includeti pe lista de rechizite, pe langa lucrurile de baza precum penare, ghiozdane si cerneala. O lista de cumparaturi s-ar putea sa primiti si de la invatatoare, mai ales daca cel mic merge la o scoala privata.

Indiferent de planurile voastre legate de acest moment, veti avea nevoie de un buget serios pentru a trece cu bine peste aceasta incercare. Mai ales daca aveti mai multi copii. Din fericire, exista solutii de imprumut rapid, pe internet. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul si sa trimiteti un scan sau o poza a cartii de identitate, iar decizia de aprobare va va veni rapid. Iar modalitatea de rambursare a datoriei ramane la latitudinea voastra.

Dupa ce ati pus deoparte fondurile necesare, iata care ar fi cele 6 lucruri pe care trebuie sa le treceti neaparat pe lista de cumparaturi:

1. Un aparat bun de ascutit creioane

Gradinita, dar si clasele primare sunt si despre o multime de creioane care trebuie ascutite. Copiii tind sa apese destul de tare cu instrumentele de scris pe hartie, iar varfurile rupte sunt o problema. Probabil va amintiti cat de enervant era sa ascutiti toata cutia de creioane, mai ales daca mina este moale, se rupe repede si ramane blocata intr-o ascutioare clasica. De multe ori, poate fi greu de scos de acolo. Toate aceste probleme se rezolva cu ajutorul unei ascutitori electrice. Usor de utilizat, rapid si foarte eficient, acest instrument este si amuzant de folosit.

2. Solutie antibacteriana

Nu vreti ca cei mici sa devina ipohondri, insa, in acelasi timp, nu puteti ignora ca prin mai toate gradinitele si scolile misuna microbii. Mai ales in anotimpurile reci, cand suntem mult mai predispusi la viroze respiratorii. Puteti rezolva aceasta problema cu ajutorul gelurilor antibacteriene. Cumparati un recipient mic pe care sa il puneti celui mic in ghiozdan si amintiti-i sa-l foloseasca macar inainte de pranz, chiar daca se spala pe maini. Aceste geluri vin insa si in recipiente mai mari, pe care le puteti dona pentru toata clasa.

3. Lanturi pentru chei si snururi

Copiii pierd mereu cate ceva: chei, cutii de creioane sau termosuri. Sunt lucruri mici si greu de gasit, daca sunt pierdute intr-o scoala. Insa pot fi atasate cu snururi speciale si lanturi ghiozdanelor sau cutiilor pentru mancare. Iar cheia poate fi purtata in jurul gatului, fix ca pe vremea copilariei voastre.

4. Coperte protectoare pentru carti

Cartile deterioare, mai ales daca sunt imprumutate de la biblioteca scolii sau apartin clasei, atrag dupa sine cheltuieli neprevazute, pentru ca trebuie inlocuite. Iar copiii nu au cea mai buna reputatie cand vine vorba de grija pentru carti. Rezolvati aceasta problema simplu, cu ajutorul unor coperte. Cele din plastic sunt foarte usor de curatat si pot proteja cartile si in momentele de neatentie in care cel mic varsa din greseala o cana cu apa.

5. Etichete autocolante si markere

Lista de lucruri necesare pentru scoala poate sa includa si dispozitive sau haine care, daca sunt pierdute, vor cantari greu la bugetul familiei. Includem aici tablete pentru manuale electronice sau echipamente sportive. Nu rezolva in totalitate problema, insa etichetele autocolante care pot fi lipite cu ajutorul fierului de calcat pe haine, pe care puteti trece numele copilului si un numar de telefon pot sa reprezinte o solutie in caz ca hainele pierdute sunt gasite de cineva. Iar pe electronice puteti scrie cu un marker si lipi deasupra banda adeziva, pentru ca informatiile sa nu se stearga.

6. O cutie pentru pranz

Sa fim seriosi, laptele si cornul nu reprezinta o solutie de pranz pentru copii oricat de mult ar incerca sa va convinga autoritatile romane de acest fapt. In plus, nu puteti ignora nenumaratele scandaluri care s-au iscat an de an in jurul acestui program. Nu este foarte populara printre romani, insa cutiuta pentru pranz, unde ii puteti pune celui mic un pachetel, dar si fructe, este o solutie eficienta. Le gasiti chiar si prin librarii, cu imprimeuri dintre cele mai diverse, de la Hello Kitty la Spider Man sau Star Wars.

Ati facut lista de rechizite necesare? Ce ati inclus pe langa ghiozdan, penar si caiete?

Sursă foto: Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rechizite scoala Lista cumparaturi scoala Sfaturi inceput an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre