5 trucuri geniale pentru a amenaja camera copilul intr-un apartament mic

/ / Modificat: 2016-12-19
5 trucuri geniale pentru a amenaja camera copilul intr-un apartament mic

Chiar daca ai o locuinta mica, poti crea o camera de poveste pentru copilul tau. Acestea sunt cele mai utile trucuri pentru a o amenaja.

Este foarte usor sa amenajezi o camera pentru copilul tau atunci cand dispui de o incapere mare, adevarata provocare este atunci cand spatiul nu este foarte generos. Mai mult decat atat, daca ai doi copii care impart aceeasi camera, trebuie sa alegi cu mare atentie lucrurile si sa folosesti la maximum fiecare centimetru patrat pe care il ai la dispozitie. Vestea buna este ca avem pentru tine sfaturile cele mai utile pentru a amenaja cea mai frumoasa camera pentru copilul sau copiii tai. Iata ce ai de facut:

1. Fa cea mai isteata alegere cand vine vorba despre mobilier. De ce trebuie sa tii cont

Daca nu ai o camera mare la dispozitie, alegerea corpurilor de mobilier care sa raspunda tuturor nevoilor tale si ale copilului poate deveni o adevarata corvoada. Unele ocupa prea mult loc si nu sunt bine compartimentate, altele nu ofera suficiente spatii pentru depozitare.

Cheia este sa cauti corpuri special gandite pentru spatii mici. Paturi prevazute cu sertare, dulapuri bine compartimentate, paturi suprapuse prevazute cu spatii de depozitare pe trepte, paturi suspendate sub care sa poate amplasa un birou sau o comoda. Par idei desprinse din reviste, nu-i asa? Daca arunci un ochi printre aceste modele de mobila pentru copii, vei descoperi, insa, ca sunt la indemana oricui.

Dupa cum vezi, oricare dintre piesele de mobilier poate fi facuta pe alte dimensiuni, asa incat stii sigur ca se vor potrivit in spatiul de care dispui. Daca te uiti printre ele vei gasi inclusiv un model in care paturile se strang, asemenea unor sertare. Sunt, practic, cele mai utile solutii pentru spatii mici sau pentru frati care impart o camera.

2. Gandeste amenajarea pe verticala

Cand nu ai foarte mult loc, trebuie sa mergi in sus cu amenajarea si cu obiectele de mobilier. Ce inseamna asta? Sa optezi pentru pat suprapus, pentru dulapuri pana in tavan, pentru spatii de depozitare amplasate in locuri mai neobisnuite – deasupra usii, de pilda.

3. Utilizeaza si colturile

In magazinele de mobila sau la atelierele care fac mobila pe comanda vei vedea ca ai posibilitatea sa alegi obiecte de mobilier pentru colturi: dulap special conceput pentru a folosi acel spatiu, un birou gandit pentru coltul camerei.

Este un loc care adesea nu este folosit la adevaratul potential si care, odata utilizat asa cum trebuie, iti va lasa mai mult spatiu in camera.

4. Nu aglomera camera cu lucruri inutile

In camera unui copil nu este nevoie decat de un pat, un dulap si, eventual, o noptiera. Restul lucrurilor pe care le adaugi sunt optionale si tin doar de alegerea ta. Nu trebuie sa urmezi modelul altor mamici care au camera copilului plina de mobilier, tu stii cel mai bine de ce are el nevoie, iar adevarul este ca o comoda in plus, o masuta si scaune sunt obiecte optionale.

5. Foloseste holul casei la adevaratul lui potential

In majoritatea caselor vedem camere pline de mobilier si holuri goale complet. De ce sa irosesti atat de mult spatiu, cand il poti utiliza pentru a depozita o multime de lucruri? O solutie la indemana este sa amplasezi pe hol un dressing mare, de la podea pana in tavan.

Compartimenteaza-l in asa fel incat sa poti profita la maximum de spatiul din el si pune acolo absolut toate lucrurile care iti aglomerau camerele: haine, jucarii, obiecte pentru casa. Vei descoperi ca in felul acesta poti sa eliberezi camera copilului si sa-i lasi mai mult loc pentru joaca.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copil Amenajare camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre