5 trucuri care te ajuta sa gasesti timp pentru relaxare atunci cand esti mama

/ / Modificat: 2017-03-06
5 trucuri care te ajuta sa gasesti timp pentru relaxare atunci cand esti mama

Orice mamica are nevoie de putin timp pentru ea insasi, iar cu ajutorul acestor lucruri vei putea, in sfarsit, sa ai parte de pauza pe care o meriti.

Experienta ta de mamica poate fi usurata considerabil prin adoptarea unor obiceiuri care vor reduce din timpul acordat treburilor cotidiene. Astfel, vei putea economisi suficient timp pentru a te ocupa de sanatatea ta mentala sau fizica. Fie ca vrei sa petreci mai multe clipe cu prietenele sau sa lucrezi la cariera ta, toate acestea vor deveni realizabile de indata ce te hotarasti sa recurgi la aceste trucuri:

1. Cu acest instrument foarte util vei putea sa pregatesti mai repede mancarea pentru bebe

Daca esti mamica de putin timp, inseamna ca trebuie sa-i acorzi micutului tau de doua ori mai multa atentie, intrucat si lucrurile aparent simple sunt destul de dificil de realizat. De exemplu, sa-i dai de mancare bebelusului este, cu siguranta, o activitate obositoare.

Biberonul trebuie sa fie sterilizat in mod regulat, iar laptele trebuie sa fie pregatit cu grija. Aceste sterilizatoare pentru biberoane reduc timpul petrecut de mamica igienizand prin fierbere biberoanele, tetinele si tot ce tine de instrumentele pentru hranirea bebelusului. Nu te ajuta sa economisesti doar timp, ci ai si garantia ca biberoanele sunt perfect curate si pregatite pentru cel mic.

2. Fa-ti cumparaturile online

Sa mergi la cumparaturi cu cei mici se poate transforma intr-un adevarat dezastru. Nu numai ca isi vor dori tot felul de dulciuri si jucarii, dar va trebui sa fii atenta constant ca acestia sa nu plece de langa tine si sa se rataceasca. Drept urmare, mai mult ca sigur vei uita sa cumperi anumite lucruri si va trebui sa te intorci mai tarziu. In plus, exista riscul sa nu gasesti alimentele pe care le cauti la un anumit supermarket. Dar daca iti faci cumparaturile online, toate aceste grijile vor disparea. Astfel, cei mici nu iti vor face probleme, iti va fi mai usor sa vezi preturile si alimentele pe care vrei sa le cumperi intr-un singur loc si nici nu vei mai pierde timp pe drum.

3. Foloseste-te de fiecare minut petrecut sub dus

Nu mai pierde timpul sub dus atunci cand astepti ca masca de par sa isi faca efectul sau cand lasi apa sa-ti clateasca parul de sampon. Petrece aceste momente facand altceva, ca sa economisesti cat mai mult timp. De exemplu, te poti spala pe dinti sau te poti epila cu un aparat cu functionare sub apa. Acest truc iti va fi cu atat mai util atunci cand te vei grabi sa ajungi undeva de dimineata.

4. Gateste de doua ori mai multa mancare

Daca gatitul iti ia foarte mult din timp in fiecare zi, aminteste-ti ca nici macar nu trebuie sa faci asta zilnic. Daca gatesti o data si faci de doua ori mai multa mancare, ziua urmatoare vei avea deja ceva pregatit, deci nu vei mai fi nevoita sa te ingrijorezi in privinta asta. Nu prepara un fel nou de mancare, totusi, intrucat este posibil sa nu fie agreat de catre toti membrii familiei. In schimb, gandeste-te la ceva ce stii deja ca place tuturor si dubleaza cantitatea.

5. Investeste intr-un multicooker

Chiar daca gatesti mai rar, asta nu inseamna ca nu mai pierzi timp deloc, asa ca, daca vrei sa economisesti si mai mult timp atunci cand pregatesti masa, iti poti cumpara un multicooker care sa gateasca in locul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi ingredientele necesare si sa il lasi sa isi faca treaba. Cand te intorci de la serivciu, masa va fi gata, iar tu nu vei fi depus prea mult efort in acest sens.

Sa fii mamica nu trebuie sa se rezume la a fi obosita in mod constant si a te ignora total pentru a-i acorda atentie micutului non-stop. De fapt, a fi mamica presupune o experienta mult mai placuta decat atat. Tot ce trebuie tu sa faci pentru a te bucura la maximum de aceasta perioada este sa gasesti cele mai pragmatice scurtaturi care sa te ajute sa economisesti putin timp si pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp liber parinti Relaxare mamici

Articole recomandate

Citeste si despre