5 sfaturi foarte utile. Cum pregatesti casa pentru copil fara sa cheltui mult

/ / Modificat: 2016-08-26
5 sfaturi foarte utile. Cum pregatesti casa pentru copil fara sa cheltui mult

Nu trebuie sa cheltui o mica avere pentru amenajarea casei pentru copil, e suficient sa tii cont de cateva sfaturi foarte utile. Pentru micutul tau nu conteaza oricum nota de plata a amenajarilor, asa ca importante raman siguranta si confortul familiei tale.

Mobila este de obicei cea care necesita cea mai mare parte din bugetul alocat renovarii, asa ca este esential sa gasesti cele mai bune preturi pentru ea. Dupa cum vei observa aruncand o privire printre aceste obiecte de mobilier, poti gasi lucruri cu un aspect fermecator la preturi foarte avantajoase. Tot printre ele gasesti chiar si patuturi pentru bebelusi sau paturi pentru copiii mai marisori, asa ca le poti alege pe toate dintr-un singur loc.

Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa amenajezi casa pentru copil fara sa cheltui prea mult!

Ce iti trebuie cu adevarat si de ce obiecte te poti lipsi

Nu te lasa influentata de trenduri si rezuma-te la strictul necesar. Unele lucruri destinate proaspetilor parinti sunt, intr-adevar, utile, dar nu si indispensabile. Masa pentru schimbatul scutecelor, spre exemplu, se numara printre obiectele de care te poti lipsi. De cealalta parte, insa, patutul este absolut necesar. Fa o lista cu ce crezi ca iti trebuie, apoi analizeaza fiecare lucru in parte, gandeste-te daca ai cu adevarat nevoie de el si daca este o prioritate.

Strictul necesar pentru camera copilului este compus din patut si dulap (spatii de depozitare). Tot ce vei mai avea in camera sa este optional si menit sa o infrumuseteze.

Achizitioneaza obiecte cu dublu uz

Ia in calcul utilizarea unor obiecte de mobilier pe termen lung. Spre exemplu, un patut cu sertare in lateral este o idee excelenta pentru a economisi bani si spatiu. Vrei sa amenajezi un loc de joaca pentru cel mic? Poti opta pentru o masuta cu tabureti ce au interior spatiu de depozitare.

Vei vedea ca odata cu venirea copilului pe lume spatiul din casa ta va deveni brusc mult mai mic. Bebelusii au nevoie de o multime de lucrusoare, asa ca vei avea nevoie de cat mai mult spatiu.

Ce sa folosesti pentru depozitare

Asa cum iti spuneam mai sus, ai nevoie de multe locuri pentru depozitarea hainutelor, a jucariilor si a tuturor celorlalte accesorii necesare pentru bebe (scutece, bevetele etc). O idee foarte buna este sa folosesti cutii sau cosuri. Sunt foarte practice si ieftine si, de ce sa nu recunoastem, unele modele arata absolut adorabil.

In loc sa umpli camera cu obiecte de mobilier, poti folosi cu succes cutiile colorate, se vor dovedi a fi foarte utile si practice. Cu ajutorul lor poti sa sortezi usor lucrurile si sunt niste solutii foarte avantajoase, ca pret.

Alege obiecte simple si nu neaparat de la raionul pentru copii

In magazinele de mobila, obiectele pentru copii sunt adesea mai scumpe decat cele pentru adulti. Un dulap pentru haine intr-o forma deosebita si rupt parca din desenele animate este mult mai costisitor decat un dulap simplu, clasic. Daca optezi pentru lucruri simple le vei putea pastra mai multa vreme, chiar si cand copilul tau mai creste, deci este o varianta mai economica.

Pentru a o personaliza si a crea un efect de basm, in camera copilului poti folosi obiecte decorative. Lipeste postere, autocolante sau foloseste figurine de plus pentru a crea un cadru perfect pentru bebe. Sunt suficiente aceste decoratii, nu e nevoie neaparat de mobilier cu personaje de desene animate de care se va plictisi in cativa ani.

Spune-le prietenilor si parintilor tai de ce ai nevoie

Cea mai practica idee este sa le spui prietenilor tai ce obiecte iti trebuie. Cu siguranta ei si parintii tai te vor coplesi cu daruri pentru bebe, iar cel mai bine ar fi sa le spui exact de ce ai nevoie. Se vor bucura ca te-au putut ajuta atat de mult, iar tu vei putea sa amenajezi camera bebelusului asa cum iti doresti.

In loc sa primesti zeci de jucarioare pe care cel mic le foloseste o singura data apoi le uita intr-o cutie, mai bine spune-le sincer de ce ai nevoie.

Tu cum ai pregatit casa pentru venirea copilului? Ce ai achizitionat pentru camera sa?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre