5 argumente care iti vor demonstra ca viata cu un bebe este mai usoara decat pare

/ / Modificat: 2016-07-25
5 argumente care iti vor demonstra ca viata cu un bebe este mai usoara decat pare

Fiecare dintre noi a auzit cel putin o data de la mamicile din jurul nostru ca un copil iti acapareaza tot timpul si ca este foarte greu sa fii mamica, mai ales in primii ani de viata ai micii tale minuni. Nu vrem sa le contrazicem si stim ca uneori poate fi coplesitor, insa exista si o multime de argumente care iti vor demonstra ca este mai usor decat pare.

Mamicile moderne au la indemana aliati moderni

In vremea in care am crescut noi, mamele noastre erau nevoite sa ne faca fata cu foarte putine resurse. Servetelele umede, accesoriile care il adorm aproape instantaneu pe cel mic si jucariile ingenioase nu se numarau printre lucrurile pe care le foloseau parintii nostri, asa ca ei aveau o misiune mult mai grea decat a noastra.

Mai mult decat atat, unele solutii noi pentru ingrijirea copilului le usureaza parintilor viata enorm. Ca sa te convingi e suficient sa arunci un ochi printre aceste aparate, care vor face pregatirea mesei pentru bebe o adevarata joaca de copii si care garanteaza ca cel mic va fi perfect protejat de bacterii care i-ar putea face rau.

Pompa pentru san este un alt dispozitiv foarte util pentru mamici si de care mamele noastre nu s-au putut bucura, iar odata ce vine vremea piureurilor de legume si fructe, cu un blender totul se face in doi timpi si trei miscari. Cu toti acesti aliati moderni, orice mama poate avea mai mult timp pentru a se bucura cu adevarat de experienta unica de a-si vedea puiul crescand.

Dispozitivele de siguranta pentru copii te scapa de o grija in plus

Parintii nostri erau nevoiti sa fie cu ochii in patru mereu ca nu cumva bebe sa ajunga la obiecte periculoase. Grija aceasta a fost rezolvata de dispozitivele de siguranta pentru copii. Ca parinte iti faci griji pentru siguranta copilului tau in permanenta, insa cu ajutorul acestor dispozitive poti sa te mai relaxezi din cand in cand.

O casa "baby-proof", cum ar spune americanii presupune instalarea de dispozitive speciale la prize, la dulapuri si sertare. Datorita lor, parintii pot fi siguri ca cei mici nu se vor rani din cauza curiozitatii lor excesive, care ii face sa-si bage degetelele peste tot.

Ai la dispozitie o multime de lucruri care il linistesc pe bebe

Noi avem la dispozitie o multime de gadgeturi de mare ajutor cand vrem sa-l linistim pe bebe. Desene animate la orice ora, muzica pentru copii la discretie, jucarii interactive care ii vor capta atentia bebelusului – sunt doar cateva dintre lucrurile pe care noi, parintii moderni, le avem la dispozitie si care ne fac viata mai usoara.

Poti sa rezolvi o multime de lucruri fara sa pleci de acasa

Internetul este fara indoiala cea mai utila inventie a secolului in care traim. El a facut usoara platirea facturilor, dar si cumparaturile. Este foarte simplu sa cumperi tot ce ai nevoie chiar de acasa, la orice ora si in orice zi, iar in circa 24 de ore produsele vor fi la usa ta. Poti face o multime de lucruri, fara ca macar sa pleci de acasa, sa pierzi energie si timp, iar asta este un avantaj incontestabil pe care il au mamele moderne.

Ai in casa o sursa interminabila de bucurii, zambete si emotii coplesitoare

Am lasat la final argumentul suprem, care te va convinge ca nu este deloc greu sa fii mama. Este vorba despre bucuria de a-ti privi puiul si despre sentimentele si emotiile coplesitoare pe care ti le provoaca un simplu zambet al sau. La finalul zilei, oricat de greu si solicitant este sa ai grija de un bebelus, oricat de obosita esti, vei avea un motiv sa zambesti din toata inima.

Acestea sunt doar cateva argumente care iti demonstreaza ca viata de mama este mai usoara decat pare si ca orice activitate este o placere cand este facuta pentru puiul tau. Exista insa zeci de alte argumente pentru care mamicile ar trebui sa se simta norocoase. Ce alte argumente crezi ca s-ar incadra cu succes in lista noastra?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre