4 metode testate de a reveni la forma de dinainte de sarcina

/ / Modificat: 2017-02-21
4 metode testate de a reveni la forma de dinainte de sarcina

Dupa nastere, mamicile au lucruri mai importante care sa le preocupe mult mai mult decat cum arata. Insa, pe masura ce se adapteaza la viata cu un bebelus si isi gasesc o rutina proprie, multe dintre ele descopera ca, in ciuda unei diete echilibrate, a faptului ca alapteaza si sunt active, nu reusesc sa ajunga la greutatea pe care o aveau inainte de sarcina. Cele mai multe femei raman, in medie, cu un surplus de 5 kilograme greu de dat jos.

Grasimea de pe abdomen este cel mai greu de eliminat

Colaceii de pe abdomen sunt o problema cu care se confrunta si persoanele slabe si, indiferent cate abdomene te-ai chinui sa faci zilnic, acestia nu vor sa dispara. De fapt, grasimea de pe abdomen este cel mai greu de eliminat, mai ales cand nu iti permiti sa tii dieta, pentru ca trebuie sa iti alaptezi bebelusul. Cand aceasta zona nu raspunde la exercitiile fizice, o optiune foarte buna este o interventie de remodelare corporala, care sa te scape de excesul de grasime si sa iti redea increderea in tine.

Inainte sa faci asta, cel mai important este sa te informezi temeinic si sa stii exact la ce sa te astepti. De exemplu, daca vrei sa afli totul despre liposuctie, acest articol te va ajuta sa intelegi ce presupune si sa afli raspunsul la toate intrebarile pe care te-ai temut sa le pui pana acum. Daca citesti capitolul despre cum iti dai seama daca liposuctia este o solutie buna pentru tine, vei vedea criteriile pe care ar trebui sa le bifezi astfel incat sa fii eligibila.

Nu tine niciodata o dieta stricta

Poate ca primul tau instinct este sa tai de pe lista alimentelor permise tot ce inseamna carbohidrati, dulciuri sau grasimi. Insa o dieta inceputa cand te confrunti cu nopti nedormite, stres si cu grija bebelusului tau poate avea chiar un efect advers sau te poate lasa fara nicio resursa de energie, epuizandu-te complet. Ideal este sa ai un meniu variat, din care sa nu lipseasca fructele, bananele, cerealele integrale, carnea slaba si lactatele, astfel incat sa nu te infometezi si sa reusesti sa iti alaptezi cu succes bebelusul.

Si nu este cazul sa iti faci griji. Aproape toate femeile se confrunta cu aceasta problema: „Pentru cele mai multe mamici, kilogramele pur si simplu nu dispar. Chiar si celebritatile care scapa de grasime in trei luni sunt supuse unor antrenamente draconice la sala si unor diete stricte. Nu e usor pentru nimeni”, spune Madelyn Fernstrom, directorul programului de slabire de la centrul medical al Univerisitatii din Pitsburgh.

Acorda-ti timp sa slabesti

Un sondaj realizat pe 7.000 de proaspete mamici arata ca 61% dintre ele spun ca se asteptau sa revina la greutatea initiala inainte ca bebelusul sa implineasca un an. Insa, dintre cele 7.000, peste 60% spun ca nu au reusit sa scape de tot surplusul de greutate in primele 12 luni.

Cat de repede isi revine corpul tau depinde de mai multi factori, inclusiv genetici, si nu ar trebui sa te compari cu alte mamici, care la trei luni dupa ce au nascut aratau la fel ca inainte de sarcina. Corpul fiecarei femei reactioneaza diferit, asa ca mai important este sa intelegi cum functioneaza organismul tau, astfel incat sa iei masurile potrivite pentru tine.

Recupereaza-ti treptat tonusul muscular

Corpul tau pare ca si-a schimbat si forma dupa sarcina si s-a reconfigurat intr-unul cu totul nou. „Cantaresti mai putin decat inainte de sarcina, dar hainele stau altfel pe tine. Eu am mai putine kilograme acum, dar port o marime mai mare”, spune una dintre mamicile care au participat la studiu. De altfel, 87% dintre femei spun ca abdomenul lor nu mai arata ca inainte, 50% dintre ele sunt nemultumite de forma sanilor dupa nastere, iar 37% sustin ca li s-au marit soldurile. Altele sunt predispuse genetic la vergeturi, in timp ce unele au probleme cu pielea lasata.

Indiferent ca te-ai confruntat cu vreuna dintre aceste probleme, solutia pentru a te simti din nou bine in pielea ta este sa iti recapeti tonsului muscular. Astfel, se va reface si elasticitatea pielii tale si iti vei recapata increderea in tine. Inainte sa te intorci la sala, poti incepe usor, cu plimbari scurte pe afara sau cu sesiuni mici de jogging. In timp, corpul tau isi va recapata forma pe care o stiai, insa trebuie sa fii pregatita sa investesti efort in acest lucru.

Surplusul de greutate dupa o sarcina poate fi eliminat, insa pentru asta vei avea nevoie de multa hotarare, dar si de sustinere din partea apropiatilor. Asta pentru ca acele comentarii negative, pe care 45% dintre mamici spun ca le-au primit mai ales din partea parintilor lor, nu fac decat sa te demoralizeze, sa iti scada increderea in tine si in faptul ca vei reusi sa iti recapeti corpul de dinainte de sarcina.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Tatiana Chekryzhova

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Silueta dupa nastere Silueta mamici Aspect fizic dupa nastere Dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre